Mihojević: Nadam se dobroj igri i osvajanju tri boda
Foto: NFSBiH

Mlade Zmajeve očekuje utakmica protiv Rumunije

Mihojević: Nadam se dobroj igri i osvajanju tri boda

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine se danas okupila u Trening centru u Zenici gdje je počela s pripremama za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije.

Mladi Zmajevi su već odradili prvi zajednički trening, a nakon istog, okupljenim medijima su se obratili štoper Marko Mihojević i selektor Vinko Marinović.

"Pred nama je utakmica sa izuzetno kvalitetnom ekipom, tehnički i individualno. Rumunija u sastavu ima igrače koji su standardni u svojim klubovima i nastupaju u jakim takmičenjima. Bez obzira na to, mi uz kvalitetan pristup možemo ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Švicarske, naročito u drugom poluvremenu smo pokazali da možemo igrati protiv jakih protivnika", izjavio je Marinović, a zvanična stranica NFSBiH prenosi i njegov komentar kada je zdravstveni bilten u pitanju:

"Amir Hadžiahmetović neće igrati zbog povrede, a od ranije je povrijeđen i Ajdin Redžić. Moraćemo naći nova rješenja za te pozicije. Većina igrača je tu, neki kasne jer su sinoć imali utakmice, ali večeraš ćemo biti kompletni."

Marko Mihojević, defanzivac FK Sarajevo i mlade reprezentacije BiH je veoma optimističan pred sudar sa Rumunijom, pa poručuje da naši momci, uz pravi pristup, mogu do pobjede.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Očekuje nas teška utakmica s Rumunijom. Mi ćemo iskoristiti ovaj period do meča da se što bolje pripremimo i analiziramo protivnika. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i osvojiti tri boda. Atmosfera u ekipi je odlična i imamo sve preduslove da u petak pokažemo maksimum", istakao je Mihojević.

Susret između BiH i Rumunije će se održati u zeničkom Trening kampu 1. septembra u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi