Marinović radi odličan posao s mladom reprezentacijom BiH

Selektor mlade reprezentacije BiH

Marinović: Uz podršku s tribina do pobjede nad Velsom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH priprema se u Zenici pred nastavak kvalifikacija. Izabranici Vinka Marinovića u petak će u Trening centru N/FSBiH dočekati selekciju Velsa, te se očekuje da nastave s dobrim partijama i pobjedama.

Mladi Zmajevi na svome kontu imaju devet bodova i trenutno zauzimaju drugo mjesto, a s eventualnim pobjedama kući protiv Velsa, te protiv Lihtenštajna u gostima, ravnopravno bi se uključili u borbi i za prvo mjesto. Danas je redakcija portala SportSport.ba kao i uvijek do sad posjetila pripreme naše selekcije, te obavila razgovor sa selektorom mlade selekcije Vinkom Marinovićem, koji je govorio o pripremama, zdravstvenom biltenu, narednom protivniku, te statusu Gorana Karačića.

"Nakon može se kazati jednog dužeg vremena, evo ponovo smo se okupili ovdje u Zenici. Dolazi nam utakmica protiv Velsa, prvu utakmicu u gostima smo odigrali veoma dobro, pobijedili smo što je najvažnije, ali prvu utakmicu moramo zaboraviti. U petak očekujem jednu sasvim drugu utakmicu, neće doći pobjeda sama od sebe, ako tako budemo razmišljali neće biti dobro. Očekuje nas jako bitan meč, jer poslije Velsa imamo utakmicu protiv Lihtenštajna, tako da s dvije pobjede bi učvrstili poziciju među prve dvije ekipe i nastavili bi se boriti za najviši plasman", ističe Marinović.

Govorio je o zdravstvenom biltenu svoje ekipe i izostanku nekih igrača, ali i narednom protivniku.

"Kadušić nam je otpao, jer je zadobio povredu zadnje kolo protiv Željezničara. Imali smo i situaciju s Lončarom, ali vjerujem da će on biti spreman za utakmicu protiv Velsa. Kada su u pitanju informacije oko protivnika, njihova dva igrača će nastupiti za A-selekciju umjesto za mladu, što svakako nema ide u prilog. Ima još nekih promjena, vraćaju im se neki igrači, pa vidjet ćemo kako će to sve izgledati u petak", ističe Marinović.

Nada se podršci s tribina, te se za kraj osvrnuo i na status Gorana Karačića

"Nadam se da će doći publike u što većem broju, iako je vrijeme loše. Na nama je da svojim ponašanjem, igrama na terenu zavrijedimo pažnju publike. Zenička publika zna šta je nogomet i vjerujem da ćemo u petak imati veliku podršku i da ćemo na njihovim krilima ostvariti novi trijumf. Kada je u pitanju Goran Karačić, on je pozvan za utakmicu protiv Portugala, kasnio je na pripreme i ja ga više nisam zvao. Ipak on ne brani ni u klubu, faktički od utakmice s Rumunijom ovdje nema nijedan nastup, tako da tu leži njegovo ne pozivanje u reprezentaciju", kazao je Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi