Marinović: Želimo proširiti bazu igrača zato su pojedinci i pošteđeni protiv Malte
Selektor mlade reprezentacije BiH za utakmicu protiv Malte poštedio je nekoliko standardnih igrača, ali nekoliko igrača je i otkazalo radi povrede i privatnih obaveza, tako da su pozvani neki novi igrači, od kojih se očekuje da opravdaju očekivanja

Selektor mlade reprezentacije BiH na okupljanju u Zenici

Marinović: Želimo proširiti bazu igrača zato su pojedinci i pošteđeni protiv Malte

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH okupila se danas u Zenici, gdje će ostati do nedjelje, kada će putovati za Maltu, gdje će u srijedu odigrati prijateljski duel protiv domaće selekcije.

Selektor Vinko Marinović za ovaj duel pozvao je neke nove nogometaše, pojedini su otkazali zbog povreda, a selektor je uputio i pozive novim igračima.

Nešto više o narednoj utakmici selektor je govorio prije današnjeg treninga u Trening centru

"Mi na Maltu idemo sa 16 igrača plus dva golmana. Za ovo okupljanje smo pošetedili Mujakića, Demirovića i Ćavara, Kovačević je otišao za A-selekciju. Šerbečić će se priključiti večeras, dok Mulahusejnović igra finale Kupa Slovenije i on će se naknadno priključiti. Imamo i nekih otkaza, Šabanadžović je povrijeđen, dok zbog privatnih obaveza nismo mogli računati na Kovača i Marića. Zato sam pozvao Stanića iz Širokog i Motiku iz Radnika, koje smo i ranije pratili" ističe Marinović.

Protiv Malte će svi dobiti šansu da pokažu šta znaju, posebno za igrače koji ranije nisu imali priliku imati veću minutažu

"Svi igrači će dobtii šansu, to je dobra stvar, Maltu smo gledali, oni se nalaze u šestom šeširu. Naravno da smo mi favoriti, ali to treba opravdati i na terenu. Nadam se da će igrači koji dobiju šansu da će je iskoristiti, te da se nametnu za naredne utakmice, odnosno kvalifikacije" kaže trener mlade selekcije.

Pozvani su neki novi igrači, poput Kanurića i Sadikua, koji su skrenuli pažnju stručnog štaba

"S obzirom na to da je Kovačević priključen A-selekciji, iskoristili smo priliku da pozovemo Kanurića iz Stoke Citiya, koji ima 19 godina, tu je i Rijad Sadiku, koji je imao jednu tešku povredu, ali se vratio i igrao je u samom finišu prvenstva u Belgiji. Ovi igrači imaju pravo nastupa i u narednom ciklusu, želimo malo i proširiti spisak i nadam se da će nam ova utakmica dobro doći" ,kazao je Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi