Balotelli 2006. godine bio u probi u Barceloni: Zabio pet golova, a onda ga oni poslali kući

Već tada su znali kakav temperament ima

Balotelli 2006. godine bio u probi u Barceloni: Zabio pet golova, a onda ga oni poslali kući

E. Čaušević

Mario Balotelli je prije nekoliko dana debitovao za Monzu i već nakon pet minuta utakmice uspio je postići debitantski pogodak.

Super Mario nije igrao više od pola godine, a bez kluba je bio nekoliko mjeseci nakon što je napustio Bresciju. No, tada je stigla ponuda iz drugoligaša Monze koju Balotelli jednostavno nije mogao da odbije.

On će pokušati da oživi svoju karijeru i da se konačno udalji od skandala koji ga prate već godinama. Mnogi vjeruju da je Balotelli mogao ostvariti mnogo više u fudbalu, ali jednostavno njegov karakter ga je koštao u mnogim klubovima u kojima je igrao.

O Balotelliju su jučer pisali i španski mediji koji su se prisjetili 2006. godine kada je on bio na probi u Barceloni, te je proveo nekoliko dana u La Masiji.

Informacije da je Balotelli bio na probi je potvrdio njegov brat Giovanni i bivši upravnik La Masije, Jose Ramol Alexanko, koji je otkrio šta se dešavalo te 2006. godine.

Naime, Balotelli je blistao u dresu italijanskog trećeligaša Lumezzanea, a onda je odlučio s roditeljima da se treba skrasiti u nekom većem klubu. Dobio je poziv za probuu Barceloni gdje je bio svega nekoliko dana.

No, u jednoj od utakmica je zabio pet golova i oduševio je Barcine skaute. Međutim, već tada se vidjelo koliko je Super Mario prgav i temperamentan iako je imao svega 16 godina. U Barceloni su na kraju odlučili da ga neće zadržati jer nisu željeli u svlačionici igrača koji će praviti probleme i unositi nemir u ostatak tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio je sjajan, odigrao je fantastično, zabio je pet golova i imao je igrački kvalitet da ga zadržimo. Međutim, ujedno je imao i jako specifičan karakter, a u igri su već tada bili i fudbalski menadžeri te je to sve dovelo do toga da smo odustali od njega", rekao je Alexanko.

Nakon toga Balotellijeva porodica je bila bijesna na čelnike La Masije i poručili su da u Barceloni nije ostao samo zbog toga jer nije Španac. No, desetak godina kasnije ispostavilo se da su Katalonci napravili dobar potez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi