Na vrhuncu karijere igrao s Džekom, a sada je toliko loš da vlastiti navijači pale njegove dresove

Balotellijev kraj je sve bliže

Na vrhuncu karijere igrao s Džekom, a sada je toliko loš da vlastiti navijači pale njegove dresove

Edmir Škorić

Nije lako za Marija Balotellija u Švicarskoj. Italijanski napadač nije postigao pogodak od prošlog novembra, kada je Sion izgubio 7:2 od St. Gallena, a nije zabio iz otvorene igre od 15. oktobra i 2:0 pobjede protiv Lucerna.

Njegov Sion nalazi se na pretposljednjem mjestu švicarske Super lige i već deset utakmica nema pobjedu u prvenstvu.

Zbog toga su navijači crveno-bijelih poslije sinoćnjeg poraza od St. Gallena od 4:0 krenuli u žestoku borbu protiv Balotellija, koji je u ovom meču nosio i kapitensku traku.

Kako javlja Blick Sport, još prije kraja utakmice navijači Siona prestali su pjevati i počeli napuštati tribine stadiona Tourbillon.

Istaknuti su transparenti koji su upućivali na Balotellija s natpisom: "Skini dres i odlazi".

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cl9e9FUs2fq/?hl=en[/instagram]

Oglasi

Nakon posljednjeg zvižduka kamere su snimile i manju skupinu navijača kako na ogradu pored igrališta vješaju zapaljeni Balotellijev dres. Jasan znak oštrog protesta protiv nekada velikog talenta.

Balotelli je imao zavidnu karijeru, ali uvijek se smatralo da je premalo uradio s obzirom na to kakav je potencijal bio. Naravno, izostale su veće stvari zbog njegovog nošalatnog ponašanja i neurednog načina života.

Rođen u Palermu, Balotelli je karijeru počeo u Lumezzani, igrao za Inter, Manchester City s Edin Džekom, Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciju, Monzu, Adana Demirspor i od 2022. godine za Sion.

Iskusni 32-godišnji napadač imao je jako dobru sezonu u Turskoj. Postigao je 19 golova u 35 nastupa, ali je nakon sukob s trenerom Vincenzom Montellom odlučio da ode iz kluba.

Sion je za dolazak italijanskog napadača izdvojio tri miliona eura. Balotelli je ipak premalo dao, a u jesen prošle godine imao je skandal nakon dolaska u Švicarsku i malo je nedostajalo da ekspresno napusti klub.

Uočen je dok potpuno pijan napušta jedan noćni klub i odmah je izazvao bijes navijača koji nemaju puno ljubavi i poštovanja prema nekadašnjem engleskom reprezentativcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti