Balotelli eksplodirao, pa poslao poruku na adresu Saveza: "Ne znam u kakvu ste mafiju uključeni..."

Nepopravljiv je

Balotelli eksplodirao, pa poslao poruku na adresu Saveza: "Ne znam u kakvu ste mafiju uključeni..."

Edmir Škorić

Krajem avgusta je Mario Balotelli napustio Adana Demirspor, te Tursku zamijenio Švicarskom, potpisavši ugovor sa Sionom za samo 2,62 miliona eura. No, veoma brzo je nekadašnji reprezentativa Italije izgubio volju da igra u ovoj zemlji.

32-godišnji napadač objavio je oštru poruku na društvenim mrežama, tvrdeći da je švicarski nogomet "upleten u mafiju".

“Švicarskom savezu: Ne znam u kakvu ste mafiju uključeni, ali vjerujte mi, igrači poput mene nisu ponosni što su u ligi u kojoj vladaju nepravda, korupcija i nemoć", objavio je Balotelli, a u njegovoj objavi između ostalog piše i ovo:

"Nogomet je profesija i moramo je ozbiljno shvatiti, pa tako i suci. Neću dalje riskirati svoje zdravlje na terenu, a da ne budem zaštićen od prekršaja protivnika i napada navijača. Baš me briga kako ste vi navikli na ovo, ali morate to promijeniti što je prije moguće i svijet mora gledati ovo prvenstvo da vidi kakvu sramotu rade ovdje".

"Pogriješio sam i platit ću za to. Čini li Savez greške? On će platiti? Griješe li suci? I morat će platiti za to", poručio je Balotelli na društvenim mrežama.

Oglasi

Mario Balotelli ima najveću platu u švicarskom nogometu

Nedavno je Balotelli zabio sjajan gol protiv Luzerna u 11. kolu švicarske SUperlige. Inače, do sada je odigrao osam mečeva za Sion i postigao je četiri gola.

U Sionu ima čak tri miliona eura godišnju platu, što je daleko najviše u švicarskom nogometu.

Lumezzane, Inter, Manchester City, AC Milan, Liverpool, Nice, Marseille, Brescia, Monza i Adana Demirspor klubovi su za koje je Balotelli igrao kroz karijeru, koja je često bila obilježena raznim skandalima.

Po dolasku u Sionu propustio je nekoliko treninga, a kao razlog je naveden bronhitis, no ubrzo su navijači Siona vidjeli snimak potpuno pijanog Balotellija dok izazli iz jednog noćnog kluba u Lozani.

Opijanje i izlasci do rane zore nisu ništa novo za Balotellija. On je u prošlosti pravio brojne gluposti zbog kojih nije uspio da iskaže sav potencijal kojeg je imao. Ovaj momak jednostavno je nepopravljiv. Pokušavao je da se smiri, ali društvo ga uvijek povuče i dešavaju se ovakve noći.

Top Komentari

gogs
Dodji kod na na pola godine
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi