Balotelli otjeran, ali pred njim je transfer za pamćenje: Postoji neko ko će ga debelo platiti

Nevjerovatni Italijan

Balotelli otjeran, ali pred njim je transfer za pamćenje: Postoji neko ko će ga debelo platiti

Midhat Šljivak

Švicarski drugoligaš Sion izbacio je ekipe čuvenog italijanskog napadača Marija Balotellija (33). On trenira odvojeno od ekipe i čeka transfer u Saudijsku Arabiju gdje vlada veliki interes za njegovim uslugama.

Mario Balotelli vjerovatno spada među igrače koji svojim talentom pripadaju u sami svjetski vrh. Međutim, njegov način života i premala želja za treninzima odavno su ga zaustavili u napretku.

Spas karijere 33-godišnji napadač je prošlog ljeta potražio u švicarskom Sionu. Stigao je iz turske Adane za gotovo tri miliona eura i od njega su se očekivale velike stvari.

Ipak, Balo nije pokazao previše. Sion je ispao iz elitnog ranga, a Balo je ostao pod velikim ugovorom.

Klub je odlučio da ga se riješi. Tokom ljetnog prijelaznog roka u tome nisu uspjeli, ali su očigledno našli način da Balotelli napusti klub prije kraja sezone.

Oglasi

Italijan je protjeran iz ekipe. Saopšteno mu je da se na njega ne računa i on će trenirati odvojeno od ostatka tima sve dok se ne nađe način za rastanak.

Neće iskusni napadač previše tugovati za raskidom saradnje. On bi uskoro trebao put Saudijske Arabije, gdje ga ogroman broj timova želi vidjeti u svojim redovima.

Njegov agent već je u pregovorima s nekoliko ekipa. Prijelazni rok u ovoj zemlji traje do 20. septembra i očekuje se da će Balotelli do tog datuma potpisati unosan ugovor s nekom od ekipa.

On će biti samo jedan u nizu fudbalera koji su otišli iz Evrope u Saudijsku Arabiji. Novac je kupio brojne velike zvijezde i interesantno je svakako da postoji interes za Balotellija, koji odavno već nije svjetski vrh.

Italijan je u dresu Siona odigrao samo 19 utakmica i postigao je šest golova, a o njegovoj bogatoj karijeri se već sve dobro zna.

Igrao je Super Mario za Inter, Manchester City, AC Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciju, Monzu i Adana Demirspor. Za reprezentaciju Italije odigrao je 36 utakmica i postigao je 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi