Klub u provaliji, ali njega nije briga: U krilu djevojke u maskama, na stolu čaše pune alkohola

Bahatost dostigla vrhunac

Klub u provaliji, ali njega nije briga: U krilu djevojke u maskama, na stolu čaše pune alkohola

Haris Zilić

Pojedini fudbaleri se jednostavno ne mogu ili neće da promjene. Vode život pun skandala i situacija koje ne priliče jednom sportisti. Vole da su centru pažnje.

Nestašni dečko italijanskog fudbala Mario Balotelli (32) iza sebe ima mnogo takvih priča, a čini se da ga godine ne mogu smiriti.

Balotelli je u augustu 2022. godine iznenadio sve kada je potpisao za švicarski Sion. U klubu nije opravdao očekivanja, a Sion je u minuloj sezoni ispao iz švicarske elite nakon 17 godina.

Krivca većina vidi u Mariju Balotelliju koji je živio opušteno i kojeg nije bilo baš briga za dešavanja na terenu. Zabio je svega šest golova u sezoni, ali veoma je aktivan bio van terena.

Švicarski mediji otkrivaju da je u februar sa direktorom kluba išao na karneval u maski pokemona i to noć prije utakmice.

Oglasi

Znao je često u stan dovoditi djevojke, praviti zabave u maskama, a na stolu se bile čaše alkohola, tako da se znala popiti i koja više.

Švicarski list "Blcik" navodi kako je upravo cijela sezona Siona krenula nizbrdo nakon raznih situacija koje je režirao Balotelli, a koje nisu imale zdrave tačke dodira sa profeisonalnim sportom i fudbalom.

Balotelli sa Sionom ima ugovor do 2024. godine, obzirom da je klub ispao u niži rang, a Baloteliju očigledno nije do nekog truda i igranja, potražit će novu sredinu.

Gdje god ode nema sumnje da će taj klub imati problema sa njegovim ponašanjem. Ako se nije smirio sa 32 godine na leđima, teško da će sada.

Švicarci su ogorčeni ponašanjem italijanskog napadača.

Tamošnji mediji navode da su bili svjesni da je nestašan i da zna imati svoje trenutke, ali nisu vjerovali da to prelazi neke normalne granice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi