Mario Balotelli otjeran sa kapije Brescijinog kampa!

Napadaču nije dozvoljen ulaz na trening

Mario Balotelli otjeran sa kapije Brescijinog kampa!

Mario Balotelli je čini se zaista odigrao svoje u Bresciji. Ako sam toga nije bio svjestan, od danas vjerovatno jeste.

Balotelli je u proteklom periodu više puta prekršio klupsku disciplinu, nije se pojavljivao na treninzima i sam sebi zatvorio vrata kluba iz grada u kojem je odrastao.

Prvi čovjek Brescije Massimo Cellino je na kraju bio primoran priznati da je Balotellijev dolazak bio greška za obojicu i da je saradnja gotova.

U subotu je La Reppublica saopštila da je Brescija raskinula ugovor sa Balotellijem, mada zvanične potvrde iz kluba nije bilo.

Ono što je "zvanično" jeste da Balotelli nije poželjan u Bresciji.

Balotelli danas ne da nije zakasnio, nego je došao 20 minuta ranije na trening u kampu Torbole Casaglia, koji je počeo u 09:00. Međutim, na kapiji ga je dočekao uposlenik kluba i nakon kraćeg razgovora sa njim, Balotelli se okrenuo i vratio odakle je i došao.

Nakon što je "otjeran" sa kapije i vjerovatno doživio najveće poniženje u karijeri, Balotelli je novinarima koji su se nalazili ispred kampa samo kratko irončino poručio: "Sada recite da ne želim trenirati..."

Još uvijek nije jasno da li je Balotelli zvanično ostao bez kluba. On je navodno pokušao stopirati jednostrani raskid ugovora od strane kluba tako što je predočio "medicinsko opravdanje" (gastroenteritis) za svoje izostanke.

U italijanskim medijima se već pojavljuje teorija prema kojoj sada Brescia koristi činjenicu da je potvrda od doktora da se Balotelli oporavio od svojih zdravstvenih problema stigla prekasno, pa da je na osnovu toga njemu uskraćeno prisustvo treningu - kao igraču koji je "van stroja".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mario Balotelli je ljetos stigao u Bresciju nakon epizode u Marseilleu, činio se da bi se konačno mogao skrasiti u "svom" gradu, ali nije dugo trebalo da stvari krenu po zlu.

Inače, Balotellijev ugovor bi svakako automatski bio poništen u slučaju ispadanja Brescije u Seriju B, što je izgledan razvoj situacije.

Top Komentari

Zulfikar
E moj Mario zar ne vidis da ti to ti fašisti rade samo zato jer si crnac...
1 4
Shik
Od super diesela osta samo obicni diesel?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi