Mario Balotelli otkrio svoju najveću pogrešku, vratio se u doba kada je igrao s Edinom Džekom

Žali što je otišao

Mario Balotelli otkrio svoju najveću pogrešku, vratio se u doba kada je igrao s Edinom Džekom

Edmir Škorić

Bivši i povremeni italijanski reprezentativac sada igra u Turskoj za Adanu Demirspor, ali smatra da je bilo stvari koje su itekako bile pogrešne u njegovoj karijeri.

Najvećom pogreškom smatra odlazak iz Manchester Cityja 2013. godine.

"Mislim da mi je najveća greška što sam napustio City, iako sam nakon mog odlaska godinu i pol dana igrao jako dobro u Milanu. Ali nakon toga sam imao mnogo problema. Sada sam stariji i znam da tada nisam trebao napustiti Manchester City. Svih ovih godina vidio sam kako se City poboljšava, poboljšava", rekao je Balotelli, dodavši:

"Mogao sam ovdje godinama biti kao Sergio Aguero. Da sam tada imao način razmišljanja kakav imam sada, vjerojatno bih osvojio Zlatnu loptu. Siguran sam. Ali znaš kad odrasteš, zreliji si".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Balotelli je od 2021. godine u Turskoj, prije toga je igrao za Monzu, Bresciju, Marseille, Nicu, Milan, Liverpool, Inter, Lumezzanu, a sa Cityjem je bio prvak Engleske 2012. godine, zajedno s našim Edinom Džekom.

Osvajao je prije toga tri Scudetta s Interom i Ligu prvaka pod vodstvom Josea Mourinha, a upravo je te 2010. godine dobio priznanje za najboljeg mladog nogomteaša na svijetu, odnosno nagradu Golden Boy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi