Balotellijev ugovor izaziva nevjericu: Nalazi se među elitnom ekipom
Foto - EPA

Iskoristio je ime i potpisao je bogat ugovor

Balotellijev ugovor izaziva nevjericu: Nalazi se među elitnom ekipom

Midhat Šljivak

Karijera Marija Balotellija prethodnih godina je bila u velikom padu.

Iskusni 31-godišnji napadač trenutno je član turskog Adana Demirspora, ali je godinama unazad lutao i nije mogao da se smiri na jednom mjestu.

Međutim, iako su najbolji dani iza njega, Balotelli je u jednoj kategoriji među samom elitom svjetskog fudbala.

Trenutno, Super Mario ima jedan od najunosnijih sponzorskih ugovora na svijetu. Njegov ugovor s Pumom donosi mu 60 miliona eura, odnosno šest miliona eura godišnje.

Ovaj ugovor Balotelli je potpisao na vrhuncu karijere 2014. godine. Ugovorom je vezan još dvije godine, ali ovaj proizvođač sportske opreme već je odlučio da ugovor neće biti produžen.

Balotelli je uzeo ogroman novac od ovog proizvođača u proteklim godinama, a ispred njega po vrijednosti ugovora je sama elita svjetskog fudbala.

Neymar na godišnjem nivou uzima najviše novca. Njemu Puma plaća nešto više od 27 miliona eura po godini, a ukupan ugovor iznosi preko 400 miliona.

Lionel Messi ima doživotni ugovor s Adidasom vrijedan 21 milion eura po sezoni, Cristiano Ronaldo s Nikeom ima ugovor koji mu donosi 18 miliona eura godišnje, a ispred Balotellija po vrijednosti ugovora još je samo Kylian Mbappe kojem Nike plaća 17 miliona eura po godini.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Balotelli je u bogatoj karijeri promijenio veliki broj klubova. Krenuo je u Interu, igrao je za Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciju i Monzu.

U Turskoj je od ljeta prošle godine i odlazak u Adana Demirspor se pokazao kao pravi potez. Balo igra sjajno i dobio je poziv u reprezentaciju Italije.

Top Komentari

user1614932756
Necu nikad zaboravit prijateljska tekma u americi ja msm lik izlazi sam pred golmana i okrece se da dadne gol petom lafo i fula go sa 3 metra odma ga vadi vani mancini hahhahhaahha
7 1
prvenac
Predobar igrač, onaj koji se igra a takvih je malo
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti