Šeik želi Balotellija i to što prije: "Ima odštetnu klauzulu, neću vam reći koja cifra je u pitanju"

Vraća li se Super Mario na Otok?

Šeik želi Balotellija i to što prije: "Ima odštetnu klauzulu, neću vam reći koja cifra je u pitanju"

E. Škorić

Newcastle United se povezivao s puno igrača u januarskom prijelaznom roku, a sada je red došao i na Marija Balotellija.

Najbogatiji klub na svijetu doveo je Kierana Trippiera iz Atletico Madrida i napadača Chrisa Wooda iz Burnleyja, no do kraja mjeseca očekuje se još nekoliko pojačanja.

Na St. James Parku žele da sa svježim sngama izbjegnu ispadanje iz Premier lige. Čelnici Newcastlea pokušavali su dovesti neke velike zvijezde poput Edina Džeke, Edena Hazarda ili Anthonyja Martiala, no za sada im to ne polazi za rukom.

Sada im je na radaru Balotelli, koji igra u Turskoj za Adana Demirspor, a u Engleskoj ga itekako pamte zbog nastupa u Liverpoolu i posebno Manchester Cityju.

"Jedan arapski tim jučer je dao ponudu za Balotellija. Odbili smo", rekao je Murat Sancak iz Demirspora za turski portal Fanatik o još jednoj ponudi za napadača.

On je također priznao da je i Newcastle zainteresovan, ali da nisu još dobili adekvatnu ponudu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U njegovom ugovoru postoji otkupna klauzula, ali neću vam reći o kojoj cifri je riječ", poručio je Sancak i vjerovatno "zabarnuo" među Svrake, koje će ubrzo krenuti po nekadašnjeg italijanskog reprezentativca.

Balotelli je u dosadašnjoj sezoni u 18 nastupa postigao sedam golova, upisao je i dvije asistencije, a njegov tim je na sjajnom petom mjestu.

Top Komentari

irnes4
Neozbiljan je
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti