Zbog toga je odbio Manchester United, a sada će i Bayern: Zidane jednostavno ne može protiv sebe

Ima kriterije koje je sam sebi postavio

Zbog toga je odbio Manchester United, a sada će i Bayern: Zidane jednostavno ne može protiv sebe

E. Čaušević

Thomasu Tuchelu se opasno "trese stolica" i čini se da je pitanje kada će njemački stručnjak dobiti otkaz u Bayernu. S njemačkim velikanom već se povezuje nekoliko trenerskih imena, a među njima je i Zinedine Zidane.

Bayern u posljednje vrijeme igra u veoma lošoj formi i u seriji je od tri uzastopna poraza, te je Tuchel na velikom udaru kritika jer navijači njemačkog kluba traže njegovu smjenu.

Međutim, čelnici Bayerna ne žele donositi ishitrene odluke dok ne budu imali adekvatnu zamjenu za njega. S Bayernom se povezuju mnoga trenerska ime, a na listi je i Zinedine Zidane.

Legendarni Francuz je već skoro tri godine bez posla nakon što je na ljeto 2021. godine napustio Real Madrid s kojim je u nekoliko sezona uspio da osvoji sve što je mogao.

Niko ni slutio nije da će Zidaneova pauza toliko trajati jer je on prethodnih godina odbio nekoliko zanimljivih ponuda. Navodno, i Bayern je sada zainteresovan za njegove usluge i spremni su čekati Zidanea sve do početka iduće sezone.

Oglasi

Međutim, njemački mediji pišu da postoje male šanse da Zidane preuzme Bayern i to zbog izjave koju je on dao prije nekoliko godina kada je govorio kakvi uslovi moraju biti ispunjeni da on prihvati da trenira neki klub.

Pored toga što mu mora biti prezentovan jasan projekat i da ima igrački kadar koji je spreman za velike stvari Zidane ima još jedan uslov, a to je da priča jezik koji preovladava u svlačionici što je u ovom slučaju njemački.

Zidane je ranije govorio da ne bi vodio klub gdje preovladava jezik koji on ne priča najbolje zbog čega je odbijao ponude iz Engleske. Njemački jezik ne govori sigurno zbog čega je čini se nemoguća misija da on bude novi trener Bayerna.

"Kada sam bio igrač mogao sam da biram u kojem klubu želim da igram. No, kao trener nemaš na listi 50 klubova gdje možeš da ideš, tu ti obično postoje dvije ili tri opcije. Ako odlučim da idem negdje onda tamo idem kako bih osvajao titule", rekao je Zidane svojevremeno za L'Equipe i dodao.

Oglasi

"Postoje tu i drugi razlozi zašto ne možeš tako lako naći klub. Prvi primjer je jezik. Ako ne pričaš jezik koji preovladava u svlačionici onda su stvari dosta teže. Pitali su me često da li bih vodio Mancheser United. Razumijem engleski, ali ne pričam ga tako dobro".

"Znam da postoje treneri koji bez dobrog poznavanja jezika zemlje u koju idu ili jezika koji preovladava u ekipi pristaju da rade, ali ja drugačije radim. Da biste pobijedili moraju postojati elementi i uslovi koji se trebaju ispuniti. Znam šta mi treba da to ostvarim i ne odustajem od svojih principa".

Zidane je prethodnih godina bio želja mnogih klubova, ali odmor od trenerskog posla traje duže nego što se očekivalo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zna se da mu je želja bila da preuzme reprezentaciju Francuske i to je čekao strpljivo, ali je potom Fudbalski savez te zemlje dao Didieru Deschampsu novi ugovor što je sve promijenilo iz temelja.

Zizu ima na stolu nekoliko ponuda i mnogi ga žele vidjeti na klupi svog tima, ali on ne želi protiv svojih principa i uslova, te je očito spreman da bude i bez posla sve dok ne dođe ponuda koja će da zadovolji sve njegove kriterije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi