Totalna čistka u Bayernu: Samo četvorica igrača nisu na prodaju i to tri Nijemca i jedan stranac!

Bavarcima je potrebna revolucija

Totalna čistka u Bayernu: Samo četvorica igrača nisu na prodaju i to tri Nijemca i jedan stranac!

Admin Čaušević

Bayern se suočava sa prvom sezonom bez titule prvaka u Bundesligi te u Njemačkoj već pretpostavljaju da će se tokom ljeta desiti velika čista u svlačionici. Trenutno su nedodirljiva samo četvorica igrača.

Iako Max Eberl još nije stigao u klub, njegovo ime već odjekuje Allianz Arenom. Očekuje se da će on preuzeti svoju ulogu novog sportskog direktora šesterostrukog evropskog prvaka.

Eberl bi funkciju trebao preuzeti u martu, a njegova zadatak će biti poprilično jasan. Pokrenuti nužni proces promjena u ekipi i donijeti važne odluke o prodaji određenih zvijezda

Najhitniji zadatak je ponovno uspostaviti okosnicu tima nakon odlazaka lidera kao što su David Alaba, Thiaga i Roberta Lewandowskog.

Unatoč tome što je od 2021. uložio više od 150 milijuna eura u odbranu, Bayern tek treba pronaći nasljednika za Alabu čiji se odlazak tek sada osjeti.

Oglasi

Bavarcima nedostaje lider u odbrani. Upamecano, prvotno predodređen za tu ulogu, napravio je previše grešaka, dok Kim ima problema sa komunikacijom.

Mnogi su vidjeli De Ligta kao budućeg lidera posljednje linije, međutim Thomas Tuchel ne računa ozbiljno na njegove usluge.

Kada je u pitanju vezni red Kimmichova frustracija nakon što je zamijenjen u nedavnom porazu od Bochuma savršeno sažima cijelu situaciju. Čini se da je preopterećen ulogom vođe na terenu i treba mu neko ko će mu biti podrška.

Pred Eberlom su pune ruke posla

Tuchel je još ljetos insistirao na dovođenju pojačanja u vezni red i na tome će Eberl morati raditi. Dovođenje kreatora igre poslije Thiagovog odlaska također je ključni zadatak za Eberla.

Što se tiče napadač sa 25 golova u 22 ligaške utakmice Harry Kane će i dalje biti prvi napadač tima, ali njegova uloga lidera također ima mjesta za napredak. Bez obzira na to, Englez je nedodirljiv u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jedini igrači koji također imaju status nedodirljivih još su Neuer, Müller i Musiala od kojeg se očekuje da bude zaštitno lice kluba sljedećih nekoliko godina.

Za ostalo, Bayern se suočava s više nego potrebnom revolucijom kako bi ponovo postao konkurentan, a Eberl će biti u velikoj mjeri odgovoran za njezino provođenje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alme1921
Ajd ne mlatite gluposti,jesul vama to prvo javili
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi