Legendarni Mario Basler zna koga bi Bayern mogao dovesti umjesto Alabe, ali i gdje ide Austrijanac

Zna nešto više?

Legendarni Mario Basler zna koga bi Bayern mogao dovesti umjesto Alabe, ali i gdje ide Austrijanac

E. Oštraković

U Bayernu se već polako mire s gubitkom Davida Alabe i uveliko traže zamjenu za sjajnog Austrijanca.

Poznata je sva ta situacija oko Alabe i Bayerna. Nije pronađen dogovor o nastavku saradnje i austrijski reprezentativac na ljeto može kao slobodan igrač da napusti Bavarce.

Bivši igrač Bayerna Mario Basler smatra da nije teško zaključiti ko je glavni favorit za zamjenu Alabe.

"Dayot Upamecano je igrač koji treba da bude u Bayernu i ako se priča oko Alabe završila, onda je vrijeme da se ključ okrene Francuzu", kazao je Basler.

On vjeruje da bi Bayern trebao da krene u pregovore s Leipzigom što prije jer se igrač povezuje i s PSG-o, a također navodi da bi njemački i evropski prvak trebao da proda Alabu u januaru kako bi izbjegao njegov besplatni odlazak.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

A kome da proda svog defanzivca? Basler ni tu neam dilemu.

"Mislim da je Liverpool u očaju i Kloppu je neophodan štoper, tako da bi po mom mišljenju Alaba mogao na Anfield".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Upamecano i Alaba, sto se stoperske pozicije tice, to je kao kad bi usporedjivao Mercedes G klasu sa Ladom Nivom... Upamecano je najbolji stoper bundeslige. Jedini stoper u njemackoj koji moze strpat Lewandowskog u dzep.
2 4
Bulle
E moj makelele još ti trebaš gledat pa sudit..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi