Januarsko iznenađenje: Bivši Dinamovac se vraća iz penzije, novi klub je šok za mnoge
FOTO: EPA

Kao grom iz vedra neba

Januarsko iznenađenje: Bivši Dinamovac se vraća iz penzije, novi klub je šok za mnoge

Haris Zilić

U prošloj godini dosta fudbalera je završilo svoje profesionalne karijere, a mnoge je u oktboru 2023. godine iznenadila vijest da 34-godišnji bivši reprezentativac Švicarske Mario Gavranović završava karijeru.

Prije odluke o završetku karijere nosio je dres turskog Kayserispora s kojim je okončao saradnju u julu 2023. godine.Nakon tri mjeseca bez kluba ovaj napadač je odlučio da završi profesionalnu karijeru.

U Tursku je Gavranović stigao iz zagrebačkog Dinama, a bio je i u njemačkoj Bundesligi. Nastupao je za Schalke i Mainz, da bi se nakon toga vratio u Zurich.

Međutim, početkom 2024. godine januarsko iznenađnje i vijesti kao grom iz vedra neba - Gavranović se vraća fudbalu.

Da vijest bude još interesantija, bivši napadač Dinama iznenadio je izborom svog novog kluba.

Oglasi

Stiže u amatersko društvo

Iako je iskustvom mogao pomoći nekim ozbiljnim klubovima, bivši reprezentativac Švicarske se odlučio da karijeru oživi u redovima švicarskog četvrtoligaša FC Mendrisija koji igra amaterski fudbal.

Švicarski niželigaš je sa velikim oduševljenjem objavio ovu vijest za koju su mnogi mislili da je u pitanju neka šala.

Ipak, mali klub iz Švicarske brzo je svima dokazao da zaista Gavranović oblači njihov dres.

✍🏻 𝐁𝐞𝐧𝐯𝐞𝐧𝐮𝐭𝐨 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐨 La famiglia del Football Club Mendrisio si rallegra di poter accogliere Mario Gavranovic tra le sue...

Posted by Football Club Mendrisio on Friday, January 19, 2024

Prvenstvo u švicarskom četvrtom razredu fudbala nastavlja se krajem februara, a Gavranović bi debi u novom klubu trebao imati 24. feburara.

Oglasi

Nema informacija kakva je saradnja u pitanju, ali ono što se može zaključiti iz objave švicarskog kluba je podatak da će Gavranović tu biti polusezonu, a za dalje će se vdijeti.

Gavranović ima porijeklo iz naše zemlje, no od početaka je nastupao za selekciju Švicarske. Za "A" reprezentaciju te zemlje upisao je 41 nastup uz 16 pogodaka.

Ostat će u sjećanju i to da je izbjegao odslužbenje vojnog roka, a razlog je bila povreda koju je imao.

"U Švicarskoj je vojni rok obavezan za sve muškarce, u protivnom plaćaju tri posto prihoda do svoje tridesete godine. Javio sam se kad je trebalo ići na novačenje, ali liječnička komisija procijenila je da sam nesposoban za vojsku, i to zbog sportskih povreda", rekao je Gavranović jednom prilikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti