Tottenham, City i Arsenal nisu mogli, ali zato jeste Zrinjski: Plemići zaustavili Aston Villu!
Detalj sa meča u Mostaru

Posljednji meč grupne faze Konferencijske lige

Tottenham, City i Arsenal nisu mogli, ali zato jeste Zrinjski: Plemići zaustavili Aston Villu!

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

U posljednjem meču grupne faze Konferencijske lige bh. prvak Zrinjski je večeras ugostio englesku Aston Villu u pravom spektaklu Pod Bijelim Brijegom.

Na kraju je završilo 1:1, što je novi sjajan rezultat bh. predstavnika u Evropi.

U prvom poluvremenu gosti su imali veći posjed lopte, no bez pravih šansi. Zrinjski se odlično branio, te iz kontri pokušavao ugroziti Engleze, ali teško je to prolazilo.

Na samom startu Zaniolo šutira preko gola Zrinjskog, da bi u 20. minuti Cash šutirao, ali golman Marić sigurno brani. Aston Villa je imala posjed lopte 74-26% nakon pola sata igre, ali nije bilo mnogo prilika.

Pred sami kraj prvog dijela Zaniolo ponovo prijeti, ali sigurni Marić je 'budan' i ostalo je 0:0. U prvom poluvremenu Zrinjski je ostao bez Čanađije koji je nakon pola sata igre morao zbog povrede napustiti teren, a šansu je dobio Kiš.

Nastavak nije donio mnogo uzbuđenja. Zrinjski je hrabro stajao, nije imao mnogo respekta, a gosti su igrali planski i nisu srljali u napadima. U 62. minuti 'pukla' je odbrana Zrinjskog. Dobar centaršut sa strane domaći nisu ispratili, Zaniolo se odlično snalazi i matira Marića za vodstvo gostiju.

Oglasi

Aston Villa je nastavila sa dominacijom u posjedu lopte i nakon primljenog pogotka, te su Englezi vrijedno gradili napade kako bi što prije završili posao.

U 70. minuti Ćorluka se sjajno ubacuje iz drugog plana nakon ubača, ali signaliziran je ofsajd. Pet minuta kasnije korner za domaće, lopta u gužvi dolazi do Ćorluke, on šutira i svi su mislili da lopta ide u gol. Ipak, nije bio precizan Ćorluka, no 'probudilo' je to publiku koja je vjerovala da Plemići mogu postići pogodak velikom rivalu.

Villa je priču mogla završiti u 77. minuti, no pokušaj Durana odbranio je Marić.

Nakon toga velika šansa za Hrvanovića poslije velike greške odbrane Ville i golmana Marschalla, ali Hrvanović nije uspio ubaciti loptu u praznu mrežu. Nije Zrinjski stao pa u 85. minuti ponovo je u šansi Hrvanović. Nije želio šutirati, već proći golmana Aston Ville, ali ovaj ga je nadmudrio i propala je velika šansa za Plemiće u samoj završnici meča.

U 87. minuti eksplodirao je stadion. Malekinušić je sjajno pogodio i dobio ovacije cijelog stadiona. Cijeli stadion je bio na nogama, a Malekinušić je cijeli život pamtiti golčinu i ovaj trenutak.

Oglasi

U ovoj grupi dalje su prošli Aston Villa i Legija, dok je Zrinjski posljednjeplasirani sa četiri boda, no za sve prikazano Plemići zaslužuju velike pohvale.

Konferencijska liga, grupna faza, 6. kolo:

HŠK Zrinjski - Aston Villa 1:1

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

HŠK Zrinjski: Marić, Čanađija, Ćorluka, Zlomislić, Radić, Malekinušić, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Memija, Bilbija.

Aston Villa: Marschall, Cash, Konsa, Douglas, Pau Torres, Moreno, Diaby, Zaniolo, Duran, Dendonker, Ramsey.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anton
Bez Bilbije,Jakovljevica,Memije bi i sigurno dobili,ponos Herceg Bosne i Hrvatskog Puka
2 11
plemic
ZANIMLJIVO JE DA JE SVE MANJE DVOZUBIH LAJAVACA KAKO POSTIŽEMO DOBRE REZULTATE.
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi