"Mario je stalno kasnio, do Božića je klub od njega skupio 150.000 funti kazni"

Micah Richards se prisjeća dana u Cityju

"Mario je stalno kasnio, do Božića je klub od njega skupio 150.000 funti kazni"

Italijanski fudbaler Mario Balotelli najbolje, ali i najnestašnije dane karijere proveo je u Manchester Cityju.

Popularni Super Mario nekada je važio za najtalentovanijeg napadača svijeta, ali njegova karijera nije otišla u željenom pravcu radi brojnih neodgovornosti.

Među tu neodgovornost spada i kašnjenje na trening. Kako kaže njegov tadašnji saigrač Micah Richards, tim je jedne godine skupio 150.000 funti naplaćujući njemu kazne i to već do Božića.

Za prijavljivanje igrača koji kasne bili su zaduženi Vincent Kompany i upravo Richards. Tačnije, Richards je Kompanyju prenosio ko kasni, a ovaj bi to javljao treneru.

Nije ni Kompanyju bilo teško pretpostaviti koje će ime najčešće čuti od Richardsa.

"Sve je bilo po rasporedu. Dobro smo trenirali, solidno igrali, a Mario je uvijek kasnio na treninge. Imali smo cjenovnik prema kojem su se plaćale kazne, a na kraju svake godine bismo taj novac donirali u dobrotvorne svrhe. Oko Božića smo već imali oko 150.000 funti i to je sve bio Marijev novac", kaže Richards.

On se posebno prisjeća jedne situacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Balotelli bi bio u trening kampu, a mi bismo na spratu imali sastanak s trenerom. On bi sjedio u prizemlju u fotelji i odmarao se i onda zakasnio na sastanak. Nije mu se slušalo što smo pričali, izgledao je kao da je mamuran. Ja sam bio zadužen za prikupljanje novca i prijavljivanje kazni Kompanyju, ali nisam želio biti druker. Rekao sam Balotelliju da mogu prešutjeti za njega koji put, ali ne baš svaki. Kompany je bio neumoljiv i sve je kažnjavao. Ko se bunio, mogao se žaliti treneru, ali samo u njegovu prisustvu".

Inače, Balotelli je za City igrao u periodu od 2010. do početka 2013. godine. Iako je van terena bio vrlo nestašan, na terenu je bio prilično dobar pa je na 80 utakmica postigao ukupno 30 pogodaka i dodao sedam asistencija. Zanimljivo za njega je da je u dosadašnjoj karijeri odigrao ukupno 348 utakmica i dobio čak 120 žutih kartona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

epa
i unistio naseg Edina mogao je Edin punooo vise da mu je ovaj kreten od trenera vjerovao koliko je vjerovao ovom Baloteliju..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi