Mario Mandžukić dogovorio produžetak saradnje sa Juventusom!
Mandžukić je svojim stilom igre kupovao navijače gdje god da je igrao. Čini se kako će još dvije godine uveseljavati navijače torinskog Juventusa (Foto: EPA)

Ostaje do 2021. godine

Mario Mandžukić dogovorio produžetak saradnje sa Juventusom!

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Mario Mandžukić veoma je važan kotač u igri torinskog Juventusa. 

Iako će u maju napuniti 33 godine, torinski tim je hrvatskom napadaču odlučio ponuditi jednogodišnje produženje saradnje i on će član Stare dame ostati do 2021. godine.

Aktuelni ugovor Mandžukiću važi do 2020. godine, a potpisom produženja će dobiti i nešto veću platu. Ona će iznositi 4.5 miliona eura uz dodatne bonuse, što je za pola miliona više od trenutne.

Dogovor između dvije strane je postignut. Ipak, treba sačekati zvanično saopštenje kluba, a prema tvrdnjama italijanskih medija, ono će uslijediti nakon utakmice Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Mandžukić je član Juventusa postao 2015. godine. Upravo je došao iz redova Atletica i ispostavio se kao pravo pojačanje Bianconera.

Zbog svoje srčanosti i borbenosti je jedan od omiljenih igrača među navijačima torinskog velikana, a postigao je i veliki broj važnih golova.

U prethodne tri i po godine hrvatski fudbaler je odigrao ukupno 156 utakmica i postigao je 43 gola, od čega je devet postigao ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije je Mandžo igrao za još nekoliko vrhunskih klubova. Prije Atletica je nosio dres Bayerna, a nosio je dres i Wolfsbruga, Dinama i Zagreba.

Mandžukić će sasvim sigurno i u narednim sezonama biti važan igrač za Juve, ali dosta toga će zavisiti od činjenice ko će od ljeta sjediti na klupi torinskog velikana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi