Kopira Modrića: Italijani objavili za koga Pašalić potpisuje čim se završi Evropsko prvenstvo!

Dogovaraju se detalji

Kopira Modrića: Italijani objavili za koga Pašalić potpisuje čim se završi Evropsko prvenstvo!

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Među prvim reprezentativcima Hrvatske koji će staviti paraf na ugovor po završetku Evropskog prvenstva trebao bi biti Mario Pašalić. Tu vijest su donijeli italijanski mediji dan pred utakmicu Hrvatska - Italija.

Dosadašnje najave govore da će se Pašalić naći u startnoj postavi Zlatka Dalića u duelu sa Italijanima, ali konačna odluka još nije donesena.

Ipak, kada su u pitanju konačne odluke izgleda da je sjajni veznjak odlučio gdje će nastaviti karijeru, barem tako tvrdi pouzadni italijanski portal Tuttomercato.

Naime, Italijani su obavili vijest da će po završetku Eura Pašalić potpisati novi ugovor s Atalantom, tačnije produžit će saradanju sa klubom iz Bergama.

Aktuelni ugovor mu ističe 2025. godine, proteklih sedmica se radilo na dogovoru oko produženja, a novi kontakti se odčekuju u narednim danima kako bi sve bilo finalizirano.

Kako sada stvari stoje Splićanin će sa Atalantom potpisati dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja za još jednu sezonu. Uskoro bi trebao stići i definitivni dogovor.

Oglasi

Pašalić je trenutno sa reprezentacijom Hrvatske na Euru, a kada završi takmičenje te počne pripreme sa Atalantom vjerovatno će doći i do potpisa ugovora.

Hrvatski fudbaler je u DEA-u stigao još prije šest godina. Prvo je igrao kao posuđen igrač, a zatim su Italijani otkupili njegov ugovor. Vrlo bi se lako moglo desiti da u Bergamu ostane čak 10 godina.

Moglo bi se reći da Pašalić u Bergamu ide istim stopama kao Modrić u Realu pošto je kapiten Vatrenih stanovnik prijestolnice Španije još od 2012. godine.

Bivši igrač Hajduka je za Atalantu do sada skupio više od 250 nastupa, a minuloj sezoni je ponekad znao i nositi kapitensku traku oko ruke.

Inače, kada je u pitanju Evropskog prvenstvo Dalić je koristio 29-godišnjaka u mečevima protiv Španije i Albanije.

Oglasi

Oba puta ga je ubacio s klupe, a sada bi mu trebao dati ulogu startera. Sam Pašalić se ne pribojava Azzurra.

"Većina Italijana su dobri taktičari, neko više, neko manje. Ne znam kako se postaviti da igraš na bod, teško je", rekao je sjajni veznjak te dodao:

"Očekujem od njih da će tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni nešto mijenjati u odnosu na utakmicu sa Španijom. Mi se moramo fokusirati na sebe."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prve dvije utakmice nisu ispale kako smo mi željeli. Kako je izgledalo, nije bilo dobro", završio je fudbaler Vatrenih koji su skupili jedan bod na dva meča.

Utakmica Italija - Hrvatska igra se u ponedjeljak. S pobjedom Vatreni bi imali zagarantovan odlazak u osminu finala Eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi