U studiju nastao muk, a na internetu totalni šok: "Haaland ima facu kao da ima Downov sindrom"

Italijanski novinar šokirao izjavom

U studiju nastao muk, a na internetu totalni šok: "Haaland ima facu kao da ima Downov sindrom"

Endin Čaušević

Erling Haaland je ove sezone oduševio fudbalski svijet svojim igrama u dresu Manchester Cityja.

Haaland je ljetos došao u Manchester City iz Borussije Dortmund za 60 miliona eura i na svega 12 utakmica u dosadašnjem dijelu sezone zabio je već 19 golova.

Mnogi smatraju da je Haaland već sada jedan od najboljih igrača svijeta i da je jasno da će on i Kylian Mbappe biti nasljednici ere Lionela Messija i Cristiana Ronalda koja se lagano završava.

Međutim, danas se u centru pažnje našao poznati italijanski novinar Mario Sconcerti koji je bio dio jedne radio emisije, te se javio u program kako bi prokomentarisao pojedine fudbalere.

Jedna od tema bio je i Haaland koji je svojim igrama oduševio fudbalski svijet, te su voditelji pitali Sconcertija šta misli o njemu, ali ni slutili nisu kakav odgovor će dati.

On je počeo pričati o Haalandu i izjavio je da za njega on izgleda kao da ima Downov sindrom što je šokiralo voditelje u studiju koji su pokušali da ga prekinu nakon što prvi nisu mogli da povjeruju šta je rekao.

Oglasi

"Haaland ima tu facu kao da ima Downov sindrom, nema nekako normalnu facu", govorio je Sconcerti, a zatim ga je jedan od voditelja ove emisije prekinuo kako ne bi otišao dalje jer je već itekako pretjerao.

Naravno, nije trebalo dugo da se video nađe na društvenim mrežama, a to je postala i glavna tema javnosti u Italiji.

U Italiji su zgroženi takvom izjavom iskusnog novinara koji je radio za mnoge medije uključujući Corriere dello Sport i Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, na Sky Sportsu je bio komentator mečeva Serije A do 2015. godine, a nakon toga prešao je da radi na televiziji RAI gdje je prenosio Svjetsko prvenstvo 2018. godine iz Rusije.

U posljednje vrijeme je redovni gost na radiju Tele Radio Stereo u emisiji u kojoj je i izjavio sve to o Haalandu. To je poznati rimski radio koji je usko povezan i s Romom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
So what!! Ima facu kakvu ima!! Trenutno jedan od najbolji napadaca svijeta . Covjek sta god uradi i uspije jeste sa svojim radom . Ne zavisi ni od koga
4 0
Mowzilla
Eto C.Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, pa i Dzeko su svi bili ljepotani u svoja doba. Kad bi se gledalo na igrace po izgledu, vise niko fudbala ne bi igrao, ili jedino nastrani sa torbicama...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije