Odbio Hrvatsku da bi zaigrao za Njemačku, na kraju obukao dres BiH

Čudno fudbalsko putovanje

Odbio Hrvatsku da bi zaigrao za Njemačku, na kraju obukao dres BiH

A. Čaušević

Mnogo je primjera gdje igrači rođeni u našem području imaju mogućnost da biraju za koju reprezentaciju će igrati. 

Za BiH je sasvim normalna pojava da se neki igrači odluče igrati za Hrvatsku ili Srbiju, ali ima i fudbalera koji se od starta odluče za dres Zmajeva.

Tako poprilično interesantno putovanje ima iskusni veznjak Mario Vrančić koji je ovog ljeta stigao u HNL potpisavši za Rijeku.

Vrančić je povremeni A reprezentativac BiH. U prošlosti je mogao igrati za Hrvatsku, ali je izabrao Njemačku gdje je i proveo većinu života, da bi se na kraju odlučio za bh. reprezentaciju.

"Prvi put je BiH napravila kontakt prema meni dok je selektor bio Safet Sušić, no onda još nisam imao državljanstvo BIH. Morao sam malo čekati, a u međuvremenu je selektor postao Mehmed Baždarević, kod kojeg sam upisao i svoj debi za reprezentaciju", rekao je Vrnačić za Sportske Novosti.

No description available.

"Kod njega sam najviše i igrao, nakon toga je kormilo preuzeo Robert Prosinečki, imao sam još jedan poziv u kojem nisam igrao, a onda je uslijedio još jedan poziv na koji se nisam mogao odazvati zbog povrede i nekako sam pao u drugi plan. Nemojte me pitati zašto, ne znam ni sam.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Hrvatska? Pa, bio je jedan poziv dok sam još bio mlad igrač, sa 15-16 godina me je netko kontaktirao, sada više ne znam ni ko. Još nisam imao njemačko državljanstvo, no oni su me tada htjeli, ali ja sam se već odlučio braniti boje Elfa. Sve je ostalo na tom jednom pozivu, Njemačka se maksimalno založila na mene, s U-19 ekom sam bio i prvak Europe. Lijepe su to uspomene..."

Vrančić je za reprezentaciju BiH skupio ukupno šest nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi