Mladi reprezentativac Hrvatske suspendovan na dvije godine zbog dopinga

Donesena presuda

Mladi reprezentativac Hrvatske suspendovan na dvije godine zbog dopinga

Esmer Oštraković

Štoper HSV-a i mlade reprezentacije Hrvatske, Mario Vupković, na sudu Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu proglašen je krivim za korištenje dopinga.

Vušković je tako suspendovan na dvije godine, a kaznu je potvrdio i njegov klub HSV, a to su najgore moguće vijesti za ovog fudbalera.

Nakon što je bio pozitivan na dva testa na dopig, Vušković je prošle godine suspendovan zbog optužne, te postupka koji je pokrenut portiv njega.

"Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a je dovoljno siguran i uvjeren da su analize A i B uzoraka igračevog urina pokazale prisutnost egzogenog eritropoetina. Riječ je o zabranjenoj tvari, a to predstavlja kršenje antidoing propisa DFB-a, rekao je predsjednik sprotskog suda DFB-a, Stepham Oberholz.

HSV i Vušković će se žaliti na ovu odluku, ali ukoliko ona ostane na snazi, mladi hrvatski reprezentativac neće moći igrati skoro do kraja 2024. godine.

Ugovor Vuškovića sa HSV-om traje do 2025. godine, a sada mu je karijera na kocki, te je veliko pitanje šta će se dešavati u narednom peridou.

Oglasi

Povratak bi imao bez kluba, a sve bi značilo i dugu pauzu, te sramotu koju je doživio zbog svega što se dogodilo.

Vušković je, sve kako bi dokazao da je nevin, otišao na poligrafsko ispitivanje u Englesku i to je bio jedan u nizu poteza kako bi dokazao neivnost.

"Svaki dan želim da ova noćna mora završi", rekao je u petak odbrambeni igrač HSV-a Mario Vušković ispred sportskog terena DFB-a u Frankfurtu na Majni.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

On je tada u suzama poručio ponovo da je nevin u svom završnom govoru dalekosežne dopinške procedure.

Neposredno prije kraja četverosatnog ročišta u dvorani "Zlatnog gola" prevoditeljica je prevela Vuškovićeve riječi: "U sportu nisam varao niti ću ikad. Svaki dan želim da ova noćna mora završi. Iznad svega, bojim se da bi to sutra moglo pogoditi nekog drugog sportistu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi