Hrvat dva puta pao na doping testu, govori istinu, ali mu niko ne vjeruje

Prošao poligraf

Hrvat dva puta pao na doping testu, govori istinu, ali mu niko ne vjeruje

Esmer Oštraković

Mario Vušković krenuo je u bitku za dokazivanje da nije namjerno koristio zabranjene supstance, a sve to želi i dokazati.

On je u petak prvi put izašao pred sud Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu nakon što je bio pozitivan na doping testu.

Vušković je suspendovan krajem prople godine, a sredinom januara rezultati B uzorka potvrdili su rezultate A uzorka na eritropoetin.

On se smatra dopingom za poboljšavanje performansi i jedno je od najduže zabranjenih sredstava u svijetu sporta.

Vušković je, sve kako bi dokazao da je nevin, otišao na poligrafsko ispitivanje u Englesku i to je čini se bio odličan potez zanjega.

Njemački mediji prenijeli su informaciju da je Vušković prošao detektor laži, te su se sada stvari okrenule u njegovu korist.

Oglasi

Razlog je taj što sada sve sugeriše na to da je vjerovatnoća da je namjerno koristio doping pala ispod jedan posto.

Vušković je u toku sporne doping kontrole bio u prostoriji sa saigračem Xavierom Amaechijem i doktorom za doping Markusom Jungbluthom.

Stoper iz Hrvatske je na ispitivanu pred sudom rekao da je nevin i da to želi i da dokaže. Osim toga tvrdi da čašica sa urinom nije bila pravilno zatvorena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naredni dan saslušanja biti će u četvrtak i tada će tema biti rezultati analize. Biti će dostavljeno mišljenje stručnjaka među kojima je specijalist iz Kanade.

Ukoliko Vušković ne uspije dokazati da je nevin čeka ga četverogodišnja suspenzija iz fudbala, a možda i zatvorska kazna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi