Mark Clattenburg kao najgoreg za suđenje izabrao slavnog igrača: "Iritantni bezobraznik!"

Bivši engleski sudija odabrao pet igrača

Mark Clattenburg kao najgoreg za suđenje izabrao slavnog igrača: "Iritantni bezobraznik!"

Admin Čaušević

Svojevremeno najbolji svjetski sudija Mark Clattenburg otkrio je s kojim igračima igračima u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri je imao najviše problema.

Jedan od najistaknutijih sudija svoje generacije, Clattenburg je sudio u Premier ligi od 2004. do 2017. godine, a posljednjih nekoliko godina je radio kao šef sudijskog komiteta u Grčkoj.

Clattenburg, koji je također nadgledao finale Eura 2016. i finale Lige prvaka 2016., morao se pobrinuti da neka od najvećih kontrolišu svoje bijes na terenu.

Penzionisani arbitar je sada otvorio dušu i nabrojao pet igrača koji su mu zadavali najviše poteškoća tokom vođenja utakmica, prenosi Daily Mail.

"Jensa Lehmanna smatrao sam tako teškim poslom. Uvijek je bio težak jer je stalno kukao zbog ljudi koji su mu gazili po prstima u šesnaestercu."

Oglasi

"Centralni napadači bi ga uvijek pokušavali iznevirati. "Ušli bi u petarc i oni bi ga malo gurnuli, a on bi postao balistički, gurao bi igrače i svađao se sa sudijama."

Clattenburg kaže da se legendarni fudbaler Manchester Uniteda Rio Ferdinand uvijek svađao sa sudijama.

"'Teško mi je bilo suditi tokom te Fergiejeve ere jer je uvijek pokušavao igrati umne igre. Pokušao ti se uvući pod kožu, vjerovatno kako bi dobio tu sljedeću odluku.

"Rio je bio tako težak igrač za suđenje jer ti je uvijek bio pred očima. Kad sam postao stariji i malo mudriji, vjerojatno me je malo više ostavio na miru."

Defanzivac Real Madrida Pepe sukobio se s Clattenburgom tokom finala Lige prvaka 2016. godine.

Oglasi

Clattenburg je najteže na kraj izlazio sa Bellamyjem

Clattenburg kaže da je Pepe uvijek pokušavao iznervirati protivnike, a u finalu su ga vidjeli kako se valja po zemlji.

"Imao sam sukob s Pepeom u finalu Lige prvaka."

"Bio je uvijek težak tip jer bi pokušavao smjestiti stvari drugim i isprovocirati napadače, što nije uvijek sjajna stvar kada pokušavate suditi fudbalsku utakmicu."

Možda i očekivano bivša zvijezda Manchester Uniteda Roy Keane uvršten je na Clattenburgov popis onih s kojima je bilo teško izaći na kraj.

"Roy je bio fizički jak i nisi mu mogao vjerovati. Pogledajte na primjer Alf-Ingea Haalanda (slomio mu nogu). Nikad nisi znao što će sljedeće učiniti."

Oglasi

Craig Bellamy, koji je igrao za klubove kao što su Liverpool, Manchester City i Blackburn, bio je najgori igrač s kojim se moglo raditi, prema Clattenburgu.

Clattenburg je opisao bivšeg reprezentativca Walesa kao potpuno nepristojnog i iritantnog.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najgori, a to sam mislio godinama, bio je Bellamy. Bio je samo najiritantniji igrač na terenu, i bio je iritantan izvan njega."

"Bio je vidno bezobrazan i nije bilo važno što si mu rekao. Griješio sam protiv njega, ali ono što ti je govorio nije bilo prihvatljivo", poručio je Clattenburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi