Pojavila se rijetka fotografija Colline s kosom

Čuveni ćelavac

Pojavila se rijetka fotografija Colline s kosom

Admin Čaušević

Pierluigi Collina se s punim pravom smatra najboljim fudbalskim sudijom ikada. 

Collina je bio prepoznatljiv po svom autoritetu, odličnom osjećaju za igru i suđenju bez greške ili minimalnim propustima. Mnogi su skloni reći da je on jedini sudija kojem ne bi bio potreban VAR.

Iako je u tinejdžerskim danima igrao fudbal i to na poziciji štopera već sa 17 godina je počeo da ide na kurseve o pravilima fudbalske igre jer je odlučio da postane sudija.l

Dok je studiao ekonomiju koju je diplomirao s 24 godine paralelno je počeo i da sudi u amaterskim rangovima. Upravo tada počeo je da boluje od rijetke bolesti alopecije.

U periodu od dvije sedmice izgubio je bradu, kosu, borbe, trebapice, brkove pa čak i dlake na rukama i tijelu.

Una rara foto di Pierluigi Collina all'inizio della sua carriera arbitrale. #thebest #referee Source: "I Signori del calcio - Collina" a cura di Lorenzo Fontani, disponibile on demand su Sky Sport.

Posted by Roba Da Arbitri on Friday, February 21, 2020
Oglasi

Na interenetu se pojavila i fotografija kako je izgledao Collina s dugom crnom kosom. Objavljena je u emisiji "Gospodari fudbala" italijanskog Sky Sporta.

Kada je počeo da sudi u Seriji A 1991. godine Collina je bio potpuno ćelav, a ćelava glava je na neki način postala i njegov zaštitni simbol.

Na terenu je njegova bila posljednja i to je vrlo često pokazivao pa je tako sticao poštovanje od igrača i trenera.

Sudio je najvažnije mečeve Serije A, čuveno finale Lige prvaka iz 1999. godine između Bayerna i Manchester Uniteda te finale Svjetskog prvenstva 2002. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pištaljku je okačio kada je imao 45 godina, a sada je predsjednik FIFA-inog komiteta za sudije i suđenje.

Italijan je svojevremeno šest puta izabran za najboljeg sudiju na svijetu, a njegova popularnost je dosegla vrhunac kada je bio zaštitno lice popularne video igre PES.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi