Turci u Istanbulu Srbinu priredili pravi pakao, znak "X" na njegovoj glavi sve govori!

Dmitrović se ponovo našao na udaru

Turci u Istanbulu Srbinu priredili pravi pakao, znak "X" na njegovoj glavi sve govori!

A. Čaušević

Marko Dmitrović je ni kriv ni dužan postao magnet za protivničke navijače. Nakon gostovanja PSV-u srbijanski golman je doživio novu neugodnost u Europa ligi. 

Revanš susret osmine finala Europa lige između Fenerbahcea i Seville prekinut je na početku drugog poluvremena zbog incidenta kojeg su napravili domaći navijači.

Pristalice turskog kluba počeli su teren ubacivati razne predmete, jedan od predmeta je u glavu pogodio i Dmitrovića kojem je ukazana pomoć.

Glavni sudija utakmice Michael Oliver nije imao izbora nego da prekine susret, a prekid je trajao nekoliko minuta.

Igrači Fenerbahcea su smirivali svoje pristalice, dok se srbijanskom golmanu ukazilava pomoć koji je nastavio braniti sa znakom X na glavi.

Oglasi

Naime, pouzdanom čuvaru mreže je ljekarska služba ranu na glavi prekrila flasterima u boliku slova X i te fotografije kruže internetom.

Ovo je drugi put da u kratkom vremenu Dmitrović ima problema sa protivničkim navijačima pošto je napadnut i na utakmici protiv PSV-a krajem februara.

Tada je pijani navijač populanih Električara utrčao u teren, krenuo je da udari srbijanskog golmana koji ga je nekako uspio savladati. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pokušao je da me udari i uspio sam da ga uhvatim i da sačekam da dođe osiguranje. Nikada nije lijepo vidjeti ovakve stvari u fudbalu. Nije trebalo da se desi i od sada se nadam da će ovakve stvari biti kažnjive", rekao je tada Dmitrović.

S obzirom na UEFA-inu rigoroznost nema sumnje da će Fenebahce biti žestoko kažnjen zbog ubacivanja predmeta na teren što je prouzrokovalo petominutni prekid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi