Marko Grujić objasnio zašto je ponovo izabrao Herthu, jedan čovjek je bio ključni faktor
Grujić će ponovo igrati sa bh. nogometašem Vedadom Ibiševićem

Igrač Liverpoola ide na novu posudbu

Marko Grujić objasnio zašto je ponovo izabrao Herthu, jedan čovjek je bio ključni faktor

S. Pašalić

Marko Grujić će i narednu sezonu provesti na posudbi u berlinskoj Herthi.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je 2016. godine stigao iz ovog kluba u Liverpool, ali je od tada na posudbama, a posljednju sezonu je proveo upravo igrajući u Bundesligi.

Grujić je 2018. godine bio u Cardiff Cityju na posudbi, a zatim je u augustu stigao i u Herthu.

Za njemački klub je odigrao 23 utakmice i postigao je 5 golova, a iako su još Werder i Eintracht bili zainteresovani da ga dovedu na posudbu, on se ipak odlučio da se vrati u Herthu, a sad je objasnio i zašto.

"Proveo sam nekoliko dana u Liverpoolu na ljekarskim pregledima na kraju sezone", rekao je Grujić na internetskoj stranici Bundeslige.

"Imam ugovor s Liverpoolom do 2023. godine, ali imali smo sličan pogled. U Herthi sam uspio pokazati 50 posto svojih mogućnosti. Povrede su me vratile unazad."

"U Liverpoolu su smatrali, a ja sam se složio, da bi bilo bolje za moj razvoj da provedem još jednu sezonu u Bundesligi"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ante Čović je bio prva osoba u Herthi s kojim sam se povezao prošlog ljeta. On mi je objasnio kakve planove Hertha ima za mene i kako mogu pokazati sve ono što znam ovdje"

"On je također bio veliki razlog zbog kojeg sam želio ostati i ovog ljeta u klubu. Stvarno sam sretan što je on sada moj trener", rekao je Grujić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi