I opet Dinamo: Hajduku se dešava nezapamćeno, ponedjeljak je dan D za Marka Livaju!
Foto: Pixsell

"Desetka" Splićana nije igrala protiv Osijeka

I opet Dinamo: Hajduku se dešava nezapamćeno, ponedjeljak je dan D za Marka Livaju!

Admin Čaušević

Vjerovatno i najveći pesimisti nisu mogli zamisliti da će se Hajduku dešavati ono što se upravo sada dešava. Riječ "nezapamćeno" je idealna da opiše situaciju sa Splićanima jer im ne ide kako na terenu tako i van terena. 

U proljetni dio sezone Hajduk je ušao sa prvog mjesta i nizom pojačanja poput Josipa Brekala i Ivana Perišića, a sada splitski klub prolazi kroz najcrnji niz u novijoj historiji.

Porazom od Osijeka Majstor s mora je vezao peti negativan rezultat u nizu što se posljednji put desilo još prije 44 godine. Statistički podatak kojeg se sjećaju samo najstariji navijači Splićana.

Bilo je proljeće 1980. godine kada su Hajduk porazili Dinamo, Budućnosti, Crvena zvezde, Radnički i Vardara. I sada je dio negativnog niza najveći rival iz Zagreba.

Ovaj put Dinamo je pobijedio Hajduk dva puta. Sve je započela Lokomotiva, zatim nastavili Modri u prvenstvu u Kupu te Rijeka, a u nedjelju Osijek.

Jedan od glavnih razloga za negativan niz su osim slabe igre i svakako velike povrede igrača pa je na meču protiv Osijeka svečana loža Poljuda izgledala kao male bolnice.

Oglasi

Najzvučnije ime koje je odsutno već nekoliko utakmica je svakako Marko Livaja, a dan D za "desetku" Hajduka za nastavak sezone je u ponedjeljak. Potvrdio je to privremeni trener Jure Ivanković.

"Imat će u ponedjeljak kontrolni pregled poslije čega ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati", kazao je Ivanković u izjavi poslije utakmice.

Livaja je potreban Hajduku kao ozeblom sunce i njegov povratak na teren bio sigurno promijenio i krvnu sliku Splićana, ali po navijače ovog kluba svakako prekasno.

S porazom od Osijeka (1:2) Hajduk je ostao bez šansi za titulu, ali to ne znači da Bijeli sebi trebaju dopustiti blamaže na terenu pogotovo s obzirom na veličinu kluba za kojeg igraju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk naredni meč igra na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa, a upitno je da li će Ivan Perišić nastupiti. Razlog je neugodan teren pošto se 35-godišnjak oporavlja od teške povrede koljena.

Inače, ponos Dalmacije već nekoliko sedmica prolazi kroz turbulentan period pošto je ranije smijenjen i Lukša Jakobušić sa predsjedničke funkcije te navijači sigurno nisu očekivali ovakav epilog sezone. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi