Nastavljena kriza Hajduka: Osijek slavio na Poljudu
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Splićani igraju veoma loše

Nastavljena kriza Hajduka: Osijek slavio na Poljudu

Haris Zilić

Hajduk je u nevjerovatnoj krizi, a od borbe za titulu sve je pretvoreno u još jednu neuspješnu sezonu. Novi šamar za Splićane stigao je danas.

U derbiju 30. kola HNL-a, Hajduk je upisao i četvrti prvenstveni poraz u nizu. Nakon Lokomotive, Dinama i Rijeke, bolji od Hajduka ove nedjelje je bio Osijek.

Tim iz Slavonije je slavio kao gost na Poljudu rezultatom 2:1 i došao do bitna tri boda u borbi za Evropu.

Odlično je počelo za goste. U 19. inuti lijepa akcija Osiječana koju u pogodak pretvara Matković i to je bilo 0:1.

Hajduk je ipak brzo odgovorio. U 28. minuti Brekalo je asistirao, a Trajkovski pogodio za poravnanje na 1:1.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena, novi gol u mreži golmana Buljana. Za vodstvo Osijeka od 1:2 pogodio je Mierez u 42. minuti utakmice i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku otvoren fudbal, bilo je prilika pred oba gola, ali nedostajala realizacija.

Osijek je u finišu utakmice malo više vodio računa u svom golu i uspjeli su na kraju sačuvati vodstvo i upisati vrijedna tri boda.

Hajduk je ostao trećeplasirani sa 55 osvojenih bodova, osam manje od drugoplasiranog Dinama i deset manje od lidera Rijeke, a Dinamo i Rijeka također imaju i meč manje od odnosu na Hajduk.

Osijek se vratio na četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu i imaju 45 bodova, bod više od Lokomotive.

Oglasi

Dinamo i Rijeka će voditi borbu za titulu, Osijek i Lokomotiva borbu za Evropu, tako da će biti još uzbuđenja u HNL-u.

Od ovog 30. kola Rudeš je i zvanično drugoligaš. Fenjeraši su sa sedam bodova, 21 bod manje od devetoplasirane Istre tako da je tu i matematičk ijasno oko opstanka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 30. kolo:

Hajduk - Osijek 1:2

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi