Zlatko Dalić razbija glavu, a navijači Hrvatske čekaju: Sprema li se veliki povratak među Vatrene?

Nije tako davno otišao iz reprezentacije

Zlatko Dalić razbija glavu, a navijači Hrvatske čekaju: Sprema li se veliki povratak među Vatrene?

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Hrvatske se teže od očekivanog plasirala na Evropsko prvenstvo u Njemačku. Nekoliko dana nakon plasmana na EURO, spominje se da bi se među Vatrene moglo vratiti dobro poznato ime.

Od reprezentacije koja je na prethodna dva Svjetska prvenstva osvojila srebrenu i bronzanu medalju za očekivati je bilo da se lagano prošeta do plasmana na EURO, no Hrvatska ga je obezbijedila tek u posljednjem kolu.

Već u oktobru mjesecu je dva kola prije kraja Turska obezbijedila plasman, a drugi putnik se tražio između Velsa i Hrvatske. Velsu su trebale dvije pobjede za siguran plasman, nije ih ostvario, ali zato jeste Hrvatska i prvo je pobjedom protiv Latvije vratila sve u svoje ruke, a onda trijumfom protiv Armenije čekirala kartu za Njemačku.

Mjesec oktobar Hrvatskoj je donio problem koji se zove Marko Livaja. Najbolji igrač HNL i član HNK Hajduk odlučio je da stavi tačku na reprezentativnu karijeru tik pred mečeve s Velsom i Turskom.

Prije toga se Livaja našao u centru skandala s navijačima, Zlatko Dalić je odlučio da ga vrati u reprezentaciju, on igrač splitskih Bilih ipak je rekao da je dosta.

Oglasi

Sada, nekoliko dana nakon ovjerenog plasmana na Evropsko prvenstvo, tema u Hrvatskoj je ponovo Marko Livaja. Zlatko Dalić razbija glavu oko njega ponajviše zbog objave na Instagram profilu HNS, a čekaju i navijači.

Naime, HNS je objavio fotouradak na Instagram profilu. Na njemu se nalazi i lik Marka Livaje, što je podgrijalo glasine da bi se igrač Hajduka mogao vratiti u redove Vatrenih.

Međutim, teško da će od toga biti išta. HNS je stavio likove svih fudbalera koji su igrali u ovim kvalifikacijama, pa tako i onaj Marka Livaje, što ne znači apsolutno ništa kada je u pitanju njegov eventualni povratak.

Ukupno je Marko Livaja u A selekciji Hrvatske nastupio 21 put. Uspio je postići četiri pogotka, te osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu. 

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ami razbiamo glavudju stosu hrvati i srbi na euru dje mi necemo ic ni stic nasi ce tradicijonalno samo na hurmasice stalno njesta negativno o susjedima mjesto da ucimo od njiha zato smo i na samom dnu zato nas lukseburzi taslace
2 1
BosanskaSvedska
A joj svinski i siroki na aparatima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi