Niko Kovač ponovo u ulozi selektora?
Foto - EPA

Ponuda s Kosova

Niko Kovač ponovo u ulozi selektora?

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Niko Kovač (52) jedan je od kandidata za novog selektora reprezentacije Kosova. Za njegovim uslugama postoji ozbiljan interes.

Niko Kovač nalazi se među kandidatima za novog selektora fudbalske reprezentacije Kosova. Hrvatski stručnjak navodno je ozbiljna opcija za nasljednika Primoža Glihe.

52-godišnji Kovač trenutno je trener njemačkog bundesligaša Wolfsburga, a iza sebe ima poprilično interesantnu trenersku karijeru.

Hrvat je s poslom započeo u akademiji Red Bull Salzburga, a zatim je vodio mladi i A reprezentaciju Hrvatske koju napušta 2015. godine.

Vodio je potom s dosta uspjeha Eintracht iz Frankfurta, dobio je priliku i da trenira minhenski Bayern, no u redovima najvećeg njemačkog kluba se kratko zadržao i otišao je nakon godinu i po dana.

Oglasi

Nakon kraće pauze sjeo je na klupu Monaca. I tu se zadržao godinu i po dana, da bi se nakon otkaza vratio u Njemačku i preuzeo je Wolfsburg, gdje radi i danas.

Predstavnici Kosova će s Kovačem u narednom periodu obaviti razgovore i vidjet ćemo kakva će biti odluka hrvatskog trenera.

Blaž Slišković kandidat za selektora Kosova

Među kandidatima za novog selektora Kosova je i nekadašnji selektor bh. selekcije Blaž Slišković.

Legendarni Baka je čovjek o kojem se razmišlja i on je definitivno mnogo jeftinija opcija na neka imena koja se povezuju s ovom reprezentacijom.

Pored Sliškovića s klupom reprezentacije povezuje se i albanski stručnjak Ilir Daja, trenutno šef stručnog štaba ekipe Ballkanija s kojom radi odličan posao.

Ipak, vjerovatno najveće ime je turska legenda Fatih Terim. Čuveni trener se spominje s nacionalnim timom Kosova, no njegov dolazak je poprilično nerealan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, legendarni Baka Slišković je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine u periodu od 2002. do 2006. godine i bio je jako blizu da bh. selekciju odvede na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi