Ponovo u epicentru: Detalj sa Livajom i  Perišićem mnogi će shvatiti kao znak upozorenja Dinamu!
Foto: Igor Soban/Pixsell

Scena s treninga

Ponovo u epicentru: Detalj sa Livajom i Perišićem mnogi će shvatiti kao znak upozorenja Dinamu!

A. Čaušević

Navijači Hajduka ne mogu dočekati dan da Marko Livaja i Ivan Perišić zaigraju zajedno, a nakon posljednje klupske objave mašta im se dodatno zagolicala, pogotovo jer slijede dva duela sa Dinamom.

Livaja je bio u Mostaru na prijateljskom meču protiv Zrinjskog, ali nije igrao. Međutim, za dvostruki duel sa Dinamom u razmaku od nekoliko dana će sigurno biti spreman.

Da li će biti spreman i Perišić. To je prava enigma. Iskusni krilni fudbaler posljednjih dana trenira zajedno sa ekipom i to je ono što budi optimizam na Poljudu.

I Hajduk je odlučio da zagolica maštu svim svojim navijačima, ali na neki način i pošalje poruku upozorenja svojim rivalima, prije svih Dinamu.

Na fotografiji sa današnjeg treninga se nalaze Marko Livaja i Ivan Perišić, dok je pored njih i Nikola Kalinić, a opis glasi: "Šta ćemo?"

Bio je to okidač za navijače Hajduka da krene lavina komentara. Mnogi predlažu da se Livaja ošiša, dok većina traži pobjedu nad Dinamom.

"A mogli bi neko šišanje riješit", "Nosite taj dres kako mu dolikuje. Eto šta ćete"; "Tri asa neće špadi", "Gazit ćemo Purgere", "Uzet dvostruku krunu", samo su neki od komentara.

Ove sezone Dinamo i Hajduk su poprilično izjednačeni, a možda i Splićani s ovom objavom igraju psihološke igre sa svojim najvećim rivalom da se zapitaju da li će Perišić biti spreman za utakmicu.

Posljednjih dana je bila dosta špekulacija o Perišićevom zdravstvenom stanju, a neki su slutili i crne prognoze, pogotovo nakon što nije putovao sa reprezentacijom Hrvatske na turnir u Egipat.

Ipak, izgleda da je 35-godišnjak počeo da trenira sa ostatkom prvog tima što upućuje da je njegov povratak na teren sve bliže.

Podsjećanja radi, Modri će prvi put na Poljudu gostovati u subotu. Bit će to ligaški duel koji bi mogao pokazati dosta toga. Zanimljivo da je u tri dosadašnja duela ove sezone splitski tim slavio dva puta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Također meč od jakog značaja, praktično na izbacivanje, bit će odigran u srijedu 3. aprila kada će ponovo na Poljudu Hajduk dočekati Dinamo u polufinalu Kupa.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi