Jakirović se sigurno nije nadao da će i ovo doživjeti od navijača svog kluba
Fotografije sa meča sve govore Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je propustio veliku šansu za tri boda

Jakirović se sigurno nije nadao da će i ovo doživjeti od navijača svog kluba

S. Mlaćo

Pred skoro 5.000 navijača Dinamo je gostovao kod Lokomotive, te na kraju osvojio 'samo' jedan bod.

Pred skoro 5.000 navijača Dinamo je gostovao kod Lokomotive, te na kraju osvojio 'samo' jedan bod.

Modri su bili favoriti, njihovi navijači su ispunili komšiluk, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Propustili su Modri veliku priliku da se dodatno približe Rijeci i Hajduku.

Završilo je 2:2, a nakon meča nesvakidašnje scene. Navijači Dinama su bodrili svoje ljubimce, svjesni da ništa nije gotovo, ali da ne smiju izgubiti titulu, dok je Sergej Jakirović ponovo doživio uvrede.

Kako prenose mediji u komšiluku, jedna plastična čaša pive doletjela je sa zapadne tribine, tribine na kojoj su oni 'mirniji' navijači.

Oglasi

Nije pogodila bh. trenera, ali je jasna poruka da su navijači sve više nezadovoljni, te je pritisak na Upravu Dinama zaista žestok. Ranije se pisalo da je Jakirović već trebao biti 'bivši', no da Dinamo nema novca za novi raskid ugovora, te dovođenje novog trenera.

Postavlja se pitanje da li je Dinamo baš toliko finansijski uzdrman, te da li će zbog sveg toga na kraju izgubiti i titulu, što bi zaista bio žestok udarac.

Navijači su Jakiroviću skandirali i poslije poraza od Lokomotive na Maksimiru 3:0, te su mnogi smatrali da on treba da sam ode, ali bivši trener Zrinjskog nije pomislio na ostavku.

Tada je bio sasvim jasan.

"Izvinjavam se navijačima, svima kojima Dinama nešto znači. Ovo nije bilo ni blizu onoga što smo htjeli. Ovo je katastrofa, podbacili smo u svim segmentima igre. Da mi je neko rekao da će poslije priprema ovako sve izgledati... Teški podbačaj, naša najgora večeras, a Lokomotivi čestitam. Dobro su igrali, efikasno...", rekao je tada Jakirović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Grudve su tada letjele sa tribina Maksimira, uz salvu zvižduka, ali Dinamo se nakratko probudio te se činili da ulazi u veliku bitku sa Rijekom i Hajdukom.

Sada ih očekuju evropski izazovi protiv Betisa, ekipa je uzdrmana, a Hajduk i Rijeka sutra imaju šansu za novu pobjedu. Rijeka ide kod Gorice, dok Hajduk dočekuje Slaven Belupo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Rijeka šampion!!!!
2 0
K79
istuci ih "profa" sve ko sto si ih po BiH tuko hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi