Da li Livaja drži Karoglana na klupi Hajduka: "Dugo se znamo, odemo na ručak, znam da svi to misle"
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Tri godine od povratka u Split idola mnogih navijača Hajduka

Da li Livaja drži Karoglana na klupi Hajduka: "Dugo se znamo, odemo na ručak, znam da svi to misle"

Samir Mlaćo

Jučer su se navršile tri godine od povratka Marka Livaje (30) u Hajduk.

Bio je to poseban trenutak za svakog navijača Hajduka i dugo se slavilo. Imao je Livaja i bolje ponude, ali odlučio se vratiti u voljeni klub i 'zapaliti' Dalmaciju.

Ove sezone Splićani se nadaju tituli prvaka, a veliku bitku vode sa Rijekom i Dinamom. Livaja je jedna od glavnih uzdanica, iako mnogi često imaju i zamjerku da u mnogim utakmicama nije na nivou.

U razgovoru za Hajduk TV govorio je i o treneru Mislavu Karoglanu. Mnogi ističu da je Karoglan trener Hajduka upravo zbog sjajnih odnosa sa Livajom.

"S trenerom se znam od prvog dana dolaska na Poljud. Radio je u omladinskoj školi, imamo zajedničkih prijatelja i razgovarali smo i kada nije bio u prvom timu. Imali smo dobar odnos i kada nije bio trener Hajduka, pa i kada nije rado. Čuli smo se uvijek, otiđemo na ručak, tako da stvarno imamo sjajan odnos. Dosta ljudi misli da je on trener u Hajduku jer je dobar sa mnom, čuo sam milion takvih priča...

Mene te priče ne zanimaju", istakao je Livaja.

Oglasi

Ističe da Karoglan od njega traži još više s obzirom na navedeni odnos.

"Normalno da traži više. To mi je bilo čudno na početku, ali moraju se znati granice".

Livaja je upisao 124 nastupa za Hajduk, te upisao 69 pogodaka i 43 asistencije. Ugovor koji ima vrijedi od 2027. godine i sigurno je jedan od najplaćenijih igrača u Hrvatskoj.

Jasno je kazao da želi osvojiti naslov prvaka sa Hajdukom, a sada je dodao da će to pokušati i u narednoj sezoni, ukoliko to Hajduk ne bude mogao ove sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo da je u karijeri Livaja bio i omladinac ljutog Hajdukog rivala Dinama, a nastupao je i za italijanski Inter, ali i Lugano, Cesenu, Atalantu, Rubin Kazan, Empoli, Las Palmas, AEK Atenu...

Ove sezone u 20 utakmica HNL-a upisao je osam pogodaka i dodao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi