Maksimović pred gostovanje na Koševu: Vidim da se diže prašina, tenzija, a nema potrebe za tim

Borac gost lideru

Maksimović pred gostovanje na Koševu: Vidim da se diže prašina, tenzija, a nema potrebe za tim

E. Škorić

U derbiju 26. kola Premijer lige BiH na stadionu Koševo sutra će se sastati vodeće Sarajevo i drugoplasirani Borac.

Utakmica dolazi u momentu kada je prednost Sarajeva "samo" pet bodova, a Borac eventualnom pobjedom može u potpunosti otvoriti utrku za titulu. Banjalučani s puno optimizma dolaze u Sarajevo, mada su svjesni da je domaćin favorit po svim parametrima.

"Ne želim da stavljam pritisak na ekipu, naš cilj je Evropa, a ako uradimo nešto više odlično", poručio je trener Borca pred gostovanje.

"Utakmice između Borca i Sarajevu uvijek nose posebnu draž. Očekujem i nas jako motivisane, očekujem Borac koji će odigrati dobru utakmicu i nadamo se povoljnom rezultatu. Nemamo puno da izgubimo, nismo na Koševu ostvarivali najbolje rezultate, ali to nas ne amnestira da ne pokušamo to da uradimo sutra", rekao je Maksimović na press konferenciji danas, dodavši:

"Idemo od početka prvenstva od utakmice do utakmice. Ne smijemo da zaboravimo da smo bili peti, zaostajali 11 bodova. OK, mi smo takav narod da volimo to, sad odjednom su porasle ambicije, a do juče smo htjeli da budemo četvrti. Ne želim da stavljam pritisak na ekipu da nešto moramo. Trebali bi da ostvarimo svoj cilj, a to je izlazak u Evropu. A sve drugo – neće se niko žaliti. Bili smo peti sad smo drugi, nastojaćemo da tu ostanemo. Ako uradimo nešto više, u redu. Mi moramo biti bolji od petog mjesta da bi ostvarili svoj cilj".

Smatra da nema potrebne da se dižu tenzije.

Oglasi

"Vidim da se diže prašina, tenzija, a mislim da je bespotrebno pred ovaj derbi. Borac ide na ovaj derbi u dobrom raspoloženju. Mi stvarno nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Idemo od utakmice do utakmice, ima poslije još sedam kola. Sarajevo je objektivno i protiv Širokog igralo dobro pa izgubilo 1:0, pa protiv Veleža drugo poluvrijeme moglo je biti 1:1. Ne bih nikada prijetio Sarajevu, ali ne može nam niko uskratiti pravo da odemo tamo i odigramo dobru utakmicu".

Zadovoljan je kako njegova ekipa igra i raduje ga posebno karakter tima.

"Uvijek može bolje, ali ono što je specifično i čime sam pozitivno iznenađen je da imaju dobar karakter. Vidim da su naštimani i da žele nešto da urade za Borac, da ne žele da budu 'prolaznici' u Borcu. Ova grupa to radi svaki dan, bez ikakvih sujeta, bez ega. Od same igre nekad je to važnije. Fino je kad igraš dobro, ali u ovom momentu gdje se ide na rezultat, ne treba da gledamo taj neki utisak. Zašto to kažem? Zato što je bilo ranije utakmica protiv Sarajeva i Želje kad je Borac odigrao dobro pa je gubio i pamti se samo rezultat. Ja sam najviše zadovoljan ekipom i kaklo ona sve na to gleda, ja apsolutno nemam potrebe da ih motivišem na treningu, a kamoli na utakmici i to je najveći utisak otkako sam tu“, zaključio je Maksimović.

Novinarima se obratio i veznjak Borca Marko Brtan, koji očekuje jako tešku i zahtjevnu utakmicu.

"Nijedna nije lagana, a pogotovo protiv Sarajeva na Koševu. Svjesni smo da moramo da pružimo maksimum da bismo napravili dobar rezultat. Dobro smo radili, imamo pozitivan niz. Spremni smo da damo maksimum i nadamo se povoljnom rezultatu", rekao je Brtan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U subotu su na programu tri meča 26. kola, ali sve oči uprte su ka Koševu i duelu starih rivala od 19 sati. Ranije će od 15 sati igrati Krupa i Sloboda te Mladost DK i Tuzla City.

Шеф стручног штаба Марко Максимовић на конференцији за медије пред утакмицу против Сарајева. 🔴🔵 #mtelbh #imateprijatelje

Posted by FK BORAC Banja Luka on Friday, April 16, 2021
Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nodi75
Pa kad nema šta će ti onaj transparent na treningu?
6 0
GuiliDamou
Naravno da nema potrebe, najbolje ne dizati prasinu i pustiti vas da skrojite ligu po svom! Sjetite se u zadnje dvije godine da postojite kao klub, i sad bi najradje da posao koji drugi klubovi rade zadnjih 10 godina svucete pod noge i da samo tako nastimate sebe kao nekog nosioca lige... e nece moci Boga mi, kad nikako nebi igrali ligu!
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi