"Da je neko drugi na prvom mjestu i da je stigao toliku razliku, da li bi tad bilo 'guranja'"

Trener Borca Marko Maksimović

"Da je neko drugi na prvom mjestu i da je stigao toliku razliku, da li bi tad bilo 'guranja'"

M. Šljivak

Pobjeda na Grbavici nad Željezničarom igrače Borca je dovela na korak od titule prvaka.

Trener Marko Maksimović je zadovoljan izvedbom svog tima i ističe da je njegov tim došao do velike pobjede.

"Utakmica koja je imala veliki ulog za nas. Mnogo smo radili u ovoj polusezoni da dođemo do nečeg što niko nije mogao da nasluti", rekao je Maksimović i dodao je:

"Željezničar ima probleme. I veći klubovi imaju probleme, nadam se da će ih Željo prebroditi i da će se vratiti tamo gdje im je mjesto. Imamo razloga za zadovoljstvo".

Borac pobjedom protiv Tuzla Cityja osvaja titulu prvaka.

"Imamo sve u svojim rukama. Znam šta je fudbal. Trebamo se dobro odmoriti i da proslavimo pobjedu. Ovdje nismo dobili deset godina. Željo je Željo i ko god igra u Željezničaru on ima kvalitet. Druga je stvar što je takva situacija u klubu".

Oglasi

Maksimović je dobio pitanje da komentariše pisanje bh. javnosti o sumnjivim situacijama koje navodno 'guraju' Borac.

"Čija sam ja javnost? Ne bih se složio o pisanjima. 13 bodova razlika, Borac je od 36 bodova osvojio 31. Apsurdno mi je to komentarisati. Reći ću kulturno i fino. Ko god misli da je neko prosuo 13 bodova i da je neko drugi nekom omogućio da to stigne, taj ima problem sa sobom. Da je neko drugi na prvom mjestu, da li bi tad bio neko guran? Ko nas gura? Šta je sporno?, istakao je Maksimović i dodao je:

"Šta se sve priča, šta sam sve ja čuo i gdje bih bio da sam vjerovao svakoj priči. Neću nikad ni za koga bilo šta kažem. Nisam balavac. Nakon deset godina smo pobijedili Željezničar i Sarajevo. Je li sudija odlučio taj meč? Što niste napisali izvinjenje?", pitao je, te nastavimo:

"Neće nas nigdje dovesti kad se kaže bh. javnost. I ja sam bh. javnost".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Almir Memić smatra da je Borac zasluženo prvi.

"Mislim da je Borac zasluženo na prvom mjestu. Nevjerovatno mi je da je Sarajevo ispustilo toliko bodova. Čim 13 bodova stigneš, to je zasluženo".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Hehehe veli ko nas gura , pojedine tekme - izmisljeni penali - kartoniranje rivala itd. I jos se papak pravi dalabu / Vicine karafeke + ima debelog krmaka iz Bakinca kod Laktasa iza sebe
29 7
LesinarBL
Hvala Željo, hvala Manijaci, ovo Vam necemo nikad zaboraviti. Lijepo li je karat Pitare aleee aleee Titula, slavit će se titula. Cijela Srpska naša Država, šampiona slavi svojega. Aleee aleeee
4 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi