Maksimović: Nemam informaciju u kakvom će stanju doći u Zenicu, ali Sarajevo je Sarajevo

Trener Borca pred finale Kupa

Maksimović: Nemam informaciju u kakvom će stanju doći u Zenicu, ali Sarajevo je Sarajevo

E. Čaušević

Fudbaleri Borca sutra igraju protiv Sarajeva finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su u nedjelju zvanično postali prvaci naše zemlje jer su na svom terenu pobijedili Tuzla City, te su prije zadnjeg kola i matematički osigurali titulu u Premijer ligi.

Međutim, za klub iz Platonove nema odmora jer ih već sutra očekuje okršaj protiv Sarajeva u finalu Kupa BiH.

U prostorijama banjalučkog kluba danas je održana press konferencija na kojoj se obratio trener ovog tima Marko Maksimović.

Maksimović je otkrio da njegova ekipa desetkovana putuje u Zenici jer neće moći računati na trojicu prvotimaca za meč protiv Sarajeva.

"Napravili smo nešto što niko nije očekivao. Drago mi je zbog fudbala što je gostujuća ekipa odigrala na onakav način o čemu svjedoči naš zdravstveni bilten. Imamo povrijeđenog Bojana Pavlovića, Donalda Molsa i Almedina Ziljkića, koji definitivno sutra neće moći da nastupe u Zenici. Ali, opet, cijena je takva kakva je, ne žalimo. Uvjeren sam da će ovi igrači koji budu u 'rosteru' izvući posljednji atom snage da stignemo do nečeg, što nikad nije urađeno u istoriji Borca", rekao je Maksimović na početku press konferencije.

Oglasi

Trener Borca nije saglasan s konstatacijom da je Borac možda i favorit sutra zbog svega što se dešava u klubu s Koševa.

"Igra se na 90 minuta, a ja sam igrao jedno finale sa Modričem 2004. godine. U takvim situacijama ne postoji psihološka priprema niti uloga favorita. To je Borac dokazao 1988. godine protiv Piksija (Stojkovića). Kao drugoligaš je protiv Crvene zvezde osvojio Kup Jugoslavije. Ko je to mogao da zamisli? Slično je i sada sa Sarajevom. Neke stvari upućuju na to da mi imamo neku prednost. Ja ne znam ko je posljednjih godina bio prvak, Sarajevo ili Borac? Ko je redovno igrao u Evropi i ko ima više iskustva u ovakvim utakmicama? Mislim da mnogo više stvari ide u prilog Sarajlijama, ali opet, ako gledamo 90 minuta, onda je sve moguće. Ne očekujem neku lepšavu igru, već tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a nadam se i srećnom kraju po nas", dodaje Maksimović.

Na kraju press konferencije poručio je da je siguran da će Sarajevo doći sutra s najboljim sastavom koji trenutno imaju na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nemam informaciju u kakvom će stanju doći u Zenicu, ali Sarajevo je Sarajevo. Siguran sam da će doći sa najboljim što imaju. Mi nemamo probleme kao oni, ali imamo dosta zdravstvenih poteškoća. Izuzev Marka Jovanovića i Jove Lukića, koje nikako nemamo, sada smo ostali i bez Donalda Molsa, Almedina Ziljkića i golmana Bojana Pavlovića. Plus Dino Ćorić zbog kartona. Šest igrača, ali opet imaćemo dobru ekipu koja će pokušati da dođe do nečeg što je bilo nemoguće", zaključio je Maksimović.

Podsjećamo, finale Kupa BiH između Borca i Sarajeva igra se sutra u Trening centru NSBiH u Zenici s početkom u 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HUNTER
Ja se iskreno nadam da će doći vakat da ćete jednom doći u Zenicu i da ćete tamo ostati malo duže vremena. I ti Maksimovicu i Vico i vaša kompletna kriminalna hobotnica.
8 1
Rajvosa2019
Dolazili Dusan Hodzic da navija za Borac ? Hocel debeli krmak Mile + hemoroid Vicu doci na tekmu ? Javi legendo da znamo, sikiramo se
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije