I Borac objavio finansijski izvještaj: Na plate potrošeno oko 2.5 miliona

Ispoštovane procedure za evropsku licencu

I Borac objavio finansijski izvještaj: Na plate potrošeno oko 2.5 miliona

A. Beganović

Novi prvak Bosne i Hercegovine, FK Borac iz Banja Luke, objavio je finansijski izvještaj za 2020. godinu.

I banjolučki premijerligaš ispoštovao je jedan od uslova za dobijanje licence za evropske utakmice te je finansijski izvještaj za 2020. godinu učinio javno dostupnim.

Borac je u 2020. godini imao prihode od oko 6.2 miliona KM što je više za oko 1.1 milion KM u odnosu na 2019. godinu.

Kada su u pitanju ukupni rashodi, Borac je u 2019. imao rashode u visini od oko 3.5 miliona KM, a u prošloj godini oko 5.6 miliona KM.

Dakle, novi prvak Bosne i Hercegovine prošlu godinu je završio u plusu nekih 620.000 KM, dok je 2019. godinu završio u plusu od 1.6 miliona KM.

Klub iz Banja Luke na plate je ukupno potrošio 2.454.849 KM što je više za nekih 3.000 KM nego u 2019. godini. Zastupnicima igrača Borac je isplatio oko 20.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletan finansijski izvještaj možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, finansijske izvještaje objavili su i Sarajevo (pogledajte OVDJE) te Velež.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Nepise nigdje koliko love je otislo na podmazivanje sudija , ili nisam vidio ?
9 1
starmac
A šta je bilo sa dugom od prije 3 godine.OTPISO DODIK.Prije par godina imali duga više nego svi Premier ligaši zajedno i sad poslovali u plusu koda su igrali 1/4 kupa Uefa.SMJEŠNO.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi