Izabrao Njemačku ispred BiH, dobio 'vaspitnu' od Spahića, a sada saopštio neočekivanu odluku

Sjećate li se Marina?

Izabrao Njemačku ispred BiH, dobio 'vaspitnu' od Spahića, a sada saopštio neočekivanu odluku

Eldar Ganibegović

Neočekivanu odluku u 34. godini života donio je Marko Marin.

Naime, njemački fudbaler bh. korijena, inače rođen u Gradišci, završio ja karijeru.

Tu odluku donio je nakon brojnih povreda koje su ga zadesile tokom karijere, a podsjetimo da je posljednji klub za koji je igrao bio mađarski Ferencvaros gdje nastupa i bh. kvartet - Eldar Ćivić, Adnan Kovačević, Muhamed Bešić i Stjepan Lončar.

Marin je inače karijeru počeo u Njemačkoj u koju je izbjegao s porodicom devedesetih i to u Borussiji Monchengladbach, igrao je još za Werder, Chelsea, Sevillu, Fiorentinu, Anderlecht, Trabzonspor, Olympiacos, Crvenu zvezdu, Al-Ahli i A-Raed.

Za reprezentaciju Njemačke je upisao 16 nastupa uz jedan pogodak, a svakako da se najviše sjećamo one protiv Bosne i Hercegovine (3:1 za Njemačku, prijateljski meč), kada je dobio i šamar od Emira Spahića.

Najveći uspjesi u karijeri su mu svakako osvajanje Evropske lige s Chelseajom i Sevillom, te U21 Evropsko prvenstvo s Njemačkom, a bio je i igrač godine u Zvezdi s kojom je dva puta bio prvak Srbije. Spomenimo i da je s Olympiacosom osvajao grčko prvenstvo.

Top Komentari

denimen9
opsajd, pleska, reci balji da se ne za****va, i ostali uspjesi naše reprezentacije
4 0
HamzaVojvoda
@nestofino a ti si onaj pakas @Malmi_Suomi. Pileci mozag pljuc hehe. Saces ti i na ovom kontu ban da dobijes ubleho
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi