Marko Pjaca dobio dobru ponudu, je li vrijeme da se konačno 'trgne'?

Već godinama stagnira

Marko Pjaca dobio dobru ponudu, je li vrijeme da se konačno 'trgne'?

Nekada talentovani hrvatski fudbaler Marko Pjaca već neko vrijeme stagnira, pa i nazaduje u svojoj karijeri od koje se mnogo više očekivalo.

Kada je na ljeto 2016. godine prešao iz Dinama u Juventus za rekordan iznos (23 miliona eura), mnogi stručnjaci su smatrali da će Pjaca danas biti jedan od vodećih fudbalera Stare dame, a zapravo je prekobrojan u italijanskom prvaku i neuspješno završava svoju već drugu posudbu.

Loše stvari su se Pjaci počele dešavati otkako se povrijedio na sasvim nebitnoj prijateljskoj utakmici Hrvatske sa Estonijom. Tek što je počeo dobijati priliku da igra za Juve, Pjaca je doživio tešku povredu zbog koje je ispao iz svih kombinacija, pa je potom poslan na posudbu u Schalke.

Hrvat je dobro počeo u klubu iz Gelsenkirchena, ali ubrzo je i tamo izgubio status standardnog prvotimca pa je utakmice sve češće gledao sa klupe za rezerve. Nakon pola godine u Njemačkoj, Pjaca je prošlog ljeta otišao na posudbu u Fiorentinu ali se ni u Firenci nije naigrao za sada.

Možda bi za Pjacu bilo dobro da se okuša u Premier ligi, a baš takva opcija se iznenada ukazala. Interes za 23-godišnjeg hrvatskog ofanzivca pokazao je Fulham, koji Pjacu želi dovesti u januaru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji pišu da je Pjaca velika želja Fulhamovog menadžera Ranierija, koji namjerava dovesti Hrvata u zimskom prelaznom roku. Fulham će Pjacu pokušati dovesti na posudbu, sa opcijom da otkupi njegov ugovor sa 20 miliona eura.

Marko Pjaca je ove sezone nastupio na 16 utakmica u Seriji A, a uspio je postići svega jedan gol uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi