Fotografije s Poljuda digle Split na noge: U centru pažnje Ivan Perišić, navijači Hajduka u ekstazi!
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

To se nije očekivalo tako rano

Fotografije s Poljuda digle Split na noge: U centru pažnje Ivan Perišić, navijači Hajduka u ekstazi!

E. Čaušević

Hajduk je prije nekoliko sedmica bio u centru pažnje fudbalske javnosti kada je klub s Poljuda objavio da se Ivan Perišić vratio u matični klub. Perišić se oporavlja od teške povrede koljena i očekuje se da tek u aprilu zaigra, no sada iz Splita stižu fotografije koje su navijače Hajduka bacile u trans.

Perišić je tešku povredu ligamenata koljena zadobio u septembru prošle godine na treningu Tottenhama i bilo je jasno da hrvatskog reprezentativca čeka veoma duga pauza.

No, tokom oporavka od povrede mnogi su se iznenadili Perišićevom odlukom da napusti Tottenham i vrati se u Hajduk što su navijači hrvatskog kluba prizivali već mjesecima da se desi.

Iako će Perišić vjerovatno za povratak biti spreman tek početkom aprila njegov dolazak na Poljud digao je na noge cijelu Dalmaciju jer je svima jasno kakvo pojačanje je Hajduk dobio.

Perišić je stigao na posudbu do kraja sezone, ali očekuje se da produži ugovor na još godinu dana s Hajdukom jer će na ljeto biti slobodan igrač.

Oglasi

On je već počeo s laganim treninzima u teretani i oporavak ide prema planu i programu, no fotografije koje su danas osvanule na društvenim mrežama ponovo su izazvale nevjerovatnu euforiju navijača Hajduka.

Naime, Perišić je već počeo da trenira lagano i s loptom, te je odradio trening na Poljudu. Pojavilo se i nekoliko fotografija, a to su navijači Hajduka dočekali s oduševljenjem.

🔜🔥🔥🔥

Posted by Hajdučke vijesti on Wednesday, February 7, 2024

Jasno je da Perišić neće žuriti što se tiče oporavka jer želi biti 100% spreman za povratak na teren. Cilj mu je da se u Hajduku vrati koliko-toliko u formu kako bi i na ljeto mogao igrati za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu.

No, ono što raduje jeste da je Perišić dosta ranije od očekivanog počeo da trenira s loptom što je sigurno najbolji znak da njegov oporavak zaista ide kako treba.

Oglasi

Zbog fotografija s današnjeg treninga navijači Hajduka nadaju se da bi se Perišić i prije aprila mogao vratiti na teren i zaigrati u dresu voljenog kluba, a ukoliko nastavi s oporavkom ovim tempom onda to zaista neće biti nemoguće.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Perišić je ove sezone prije nego što je zadobio povredu u dresu Tottenhama uspio da odigra šest mečeva i ubilježi dvije asistencije.

Na Poljudu se s nestrpljenjem očekuje da Perišić istrči na teren u dresu Hajduka i sigurno je da će to biti spektakl za pamćenje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi