Marko Rog jako blizu transfera u Bundesligu?

Hrvatski veznjak napušta Napoli

Marko Rog jako blizu transfera u Bundesligu?

Za Marka Roga je ponestalo mjesta u Napoliju od dolaska Carla Ancelottija na kormilo ekipe.

Zbog toga se sve češće špekuliše o njegovom napuštanju San Paola, a sada su se pojavile infrmacije da bi hrvatski veznjak mogao put Bundeslige.

Prema pisanju Gazzetta dello Sporta, Marko Rog je na pragu transfera u frankfurtski Eintracht.

Rogov transfer u Eintracht bi navodno mogao donijeti Napoliju 20 miliona eura, uključujući bonuse.

Podsjetimo, danas je Napoli poslao i napadača Roberta Inglesea u Parmu na posudbu s tim što klub sa Enio Tardinnija ima obavezu otkupa njegovog ugovora za 20 miliona eura.

Napoli planira upotrijebiti novac koji će zaraditi od Rogove prodaje kako bi finansirao dolazak Makedonca Elmasa iz Fenerbahčea za 16 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, 23-godišnji Rog je proljetni dio prošle sezone proveo na posudbi u Sevilli.

Marko Rog je u Napoli stigao iz zagrebačkog Dinama 2016. godine, prvobitno na posudbu, da bi ubrzo njegov ugovor bio otkupljen. Ukupna vrijednost njegovog transfera iznosila je blizu 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi