Za Marka Roga u Napoliju nema mjesta, ali će svejedno sljedeće sezone igrati Seriju A?

Hrvatski veznjak ide na novu posudbu?

Za Marka Roga u Napoliju nema mjesta, ali će svejedno sljedeće sezone igrati Seriju A?

Marko Rog će za mjesec dana napuniti 24 godine, a uskoro bi mogao saznati i ime svog novog kluba.

Za hrvatskog veznjaka od odlaska Maurizija Sarrija sa klupe nema mjesta u Napoliju, pa je on proteklu polusezonu proveo na posudbi u Sevilli.

Njegova posudba je završena, ali je za sada teško vjerovati da će mu Ancelotti dati zapaženiju ulogu u novoj sezoni.

Realnija opcija je da će hrvatski veznjak na novu posudbu, ali ovaj put ne bi trebao napuštati Italiju i Seriju A.

Ako je vjerovati špekulacijama koje dolaze iz Italije, za njegove usluge su zainteresovani Cagliari i Parma.

Ipak, nešto bliži angažovanju Roga je Cagliari, a navodno bi Rog na Sardegna Arenu mogao stići na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora za šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marko Rog je u Napoli stigao iz zagrebačkog Dinama 2016. godine, prvobitno na posudbu, da bi ubrzo njegov ugovor bio otkupljen. Ukupna vrijednost njegovog transfera iznosila je blizu 15 miliona eura.

Hrvatski veznjak je tokom pola godine u Sevilli odigrao 10 utakmica u LaLigi, dok je u prvom dijelu sezone upisao devet nastupa za Napoli u Seriji A, te je postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi