Marko Rog stigao u Sevillu na posudbu do kraja sezone

Stigao na posudbu iz Napolija

Marko Rog stigao u Sevillu na posudbu do kraja sezone

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Margo Rog napustio je Napoli i do kraja sezone će nositi dres Seville.

Sevilla je danas zvanično potvrdila da su završeni pregovori s Napolijem i da će Marko Rog nastupati u španskom klubu do kraja ove sezone kao posuđen igrač. Na kraju će Sevilla imati mogućnost da otkupi ugovor ovog 23-godišnjeg fudbalera.

Rog bi u dresu ovog kluba mogao debitovati već sutra kada će Sevilla igrati u gostima protiv Barcelone revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Kralja. Rog je ove sezone u dresu Napolija odigrao 11 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Ponikao je u dresu Varaždina, a nakon toga igrao je kratko za Split. Ipak, na ljeto 2016. godine dolazi u Dinamo gdje kao tinejdžer dobija šansu u prvom timu. Nakon odličnih igara za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu 2016. godine potpisao je za Napoli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi