Marko Rog promijenio klub i imat će debi iz snova - protiv Barcelone
Marko Rog će karijeru nastaviti u španskoj Sevilli, gdje ide na posudbu iz Napolija u kojem se baš i nije naigrao

Napustio Napoli

Marko Rog promijenio klub i imat će debi iz snova - protiv Barcelone

Edmir Škorić

Hrvatski veznjak Marko Rog napušta Napoli, a njegov novi klub bit će Sevilla.

Kako javlja El Mundo Deportivo, Rog je na pragu potpisa za Sevillu, te se očekuje da treneru Andalužana bude na raspolaganju za duel sa Barcelonom u Kupu kralja.

Dvadesettrogodišnji Rog već tri sezone sjedi na klupi u Napoliju, pa je odlučlio ove zime da promijeni sredinu i odlučio se za Sevillu.

Rog će se sa Sevillom također u Primeri boriti za osiguranje Lige prvaka, a i za još jedno osvajanje Evropske lige, natjecanja u kojem je klub iz Andaluzije najtrofejniji u Evropi s čak pet titula.

Inače, Rog je već na putu za Sevillu, a italijanski Sky tvrdi da će doći samo na posudbu bez opcije da Andalužani otkupe njegov ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rog je ponikao u Varaždinu, igrao je za Split, potom u Dinamo Zagrebu, odakle se lansirao u Seriju A, a za Napolitance je od 2016. odigrao 49 mečeva i dao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi