Petarda Seville protiv Levantea

Ubjedljiva pobjeda

Petarda Seville protiv Levantea

E. Čaušević

Fudbaleri Seville deklasirali su danas na svom terenu Levante sa 5:0 u okviru 21. kola španske La Lige.

Sevilla je odigrala sjajan meč pred svojim navijačima, a svih pet golova na ovoj utakmici vidjeli smo u drugom poluvremenu. Domaći su u prvih 45 minuta imali nekoliko fantastičnih prilika, ali je Levante uspio nekako da sačuva svoju mrežu u prvom dijelu.

Međutim, sreća je napustila tim iz Valencije u nastavku utakmice. Sevilla je već u 48. minuti povela sa 1:0 kada je mrežu gostiju zatresao Ben Yedder nakon sjajne akcije. Domaći su prednost udvostručili u 60. minuti, a ovaj put je pogodio Andre Silva.

Desetak minuta kasnije bilo je 3:0 za Sevillu. Asistirao je Sarabia, a u listu strijelaca upisao se Vazquez. Sarabia je odličan meč upotpunio u 80. minuti kada je pogodio iz penala.

Sevilla je u samom finišu utakmice dobila još jedan penal, a ovaj put izvođač je bio Promes. Ovaj mladi fudbaler je prvo promašio penal, ali odbijenu loptu uspio je da proslijedi u mrežu Levantea za konačnih 5:0.

La Liga, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Levante 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije