Topića jedno pitanje oko selektora najviše muči: "Ko ide u džamiju ili crkvu..."

Nekadašnji napadač reprezentacije BiH

Topića jedno pitanje oko selektora najviše muči: "Ko ide u džamiju ili crkvu..."

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Topić bio je gost u BHT-ovom studiju nakon utakmice BiH - Luksemburg.

Reprezentacija BiH je poražena sa 2:0 od Luksemburga u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su bili očajni, ispod svakog nivoa, pa su se već sada oprostili od još jednog velikog takmičenja.

Iako su igrači bili užasni, najveće kritike ipak idu na račun selektora Faruka Hadžibegića i potpuno opravdano s obzirom na to kako je pripremio ekipu, ne samo večeras nego i u prethodnim utakmicama u kvalifikacijama.

Legendarni napadač Marko Topić smatra daje bilo suludo umjesto bivšeg selektora Ivajla Peteva postaviti Faruka Hadžibegića.

Oglasi

"Ne mogu da shvatim i da vjerujem da je neko smijenio Peteva i umjesto njega stavio Hadžibegića, u trenutku kada je izboren baraž i kada je atmosfera bila dobra. Ko ide u džamiju ili crkvu, trebao bi se zahvaliti na Petevu što imamo baraž", rekao je Topić u studiju BHT-a, pa je dodao:

"Ova pitanja koja postavljate, imamo li šanse da idemo na EP, a svi znaju koliko volim ovu reprezentaciju... Samo pijan čovjek može da se nada i da vjeruje da možemo biti drugi. Ne vidim po čemu smo mi to jači od Slovačke. Ne znam po kojem mjerilu smo mi bolji od Slovačke na bilo koji način, ali naravno da smo opet najbolji po sebi. Oni su tri puta igrali na velikim turnirima, imaju mnogo kvalitetnije i skuplje igrače...", dodao je Topić.

Na pitanje da li bi smijenio Faruka Hadžibegića, Topić je odgovorio:

"Ja ga nisam postavio, neću ga ni skidati. Vidjeli smo da je prva utakmica bila ok sa Islandom, druga Slovačka užas, Portugal treća nešto smo bolje odigrali zbog motivacije, ali vidjeli smo večeras naše granice", rekao je na kraju.

Neslužbene informacije do kojih smo došli kažu to da je Hadžibegić bivši selektor Bosne i Hercegovine, samo mu to još nije rečeno.

Oglasi

Naime, iz izvora bliskih Savezu saznali smo da će početkom idućeg mjeseca biti održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj će Hadžibegić podnijeti svoj posljednji izvještaj na mjestu selektora.

Upravo nakon toga biti će smijenjen sa mjesta selektora, a naša reprzenetaciaj u nastavak kvalifikacija ući će sa nekim novim selektorom na klupi, najvjerovatnije ponovo trenerom iz inostranstva.

Nakon utakmice selektor Hadžibegić preuzeo je odgovornost za slabiju igru i rekao da mora više analizirati kako bi shvatio zašto smo izgubili.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Teško je objasniti. Moje jedino je da na svoj obraz uzmem odgovornsot na sebe. Tri dana prije toga pohvala za dobru utakmicu protiv Portugala. Sve se mora prihvatiti kao realnost. Došli smo u jednu izgubljenu situaciju. Na nama je da to analiziramo da vidimo šta i kako možemo uraditi", rekao je Hadžibegić nakon utakmice za BHT, dodavši:

Top Komentari

user1630778389
Ništa sporno nije rekao u vezi džamije i crkve kako ste to naveli u naslovu.
3 0
user1659354598
Jedini covjek koji je sve rekao posteno ,svi okolisaju od picke Dzeke i ostalih svaka cast Topicu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi