Novac mu nije bitan jer je najvažnije da bude čovjek: "Ne mogu da radim u ovoj zemlji"

Gisdol napustio Lokomotiv

Novac mu nije bitan jer je najvažnije da bude čovjek: "Ne mogu da radim u ovoj zemlji"

Endin Čaušević

Rat koji je Rusija počela u Ukrajini počinje da pravi ogromne probleme ruskim klubovima.

Rusi su prošle sedmice počeli invaziju na Ukrajinu, te rat traje već nekoliko dana i nažalost još uvijek nema nekih indicija da bi uskoro mogao da se prekine ovaj sukob.

Rusija se zbog toga našla na velikom udaru sankcija u svim sportovima, a posebno su rikorozni bili FIFA i UEFA koji su izbacili iz svih takmičenja rusku reprezentaciju, ali i klubove iz ove zemlje.

Mnogi sportisti koji svoj hljeb zarađuju u Rusiji odlučili su da raskinu ugovore sa svojim klubovima i na taj način pokažu da su protiv napada ove zemlje na Ukrajinu.

Takav potez napravio je i njemački stručnjak Markus Gisdol koji je nakon samo četiri mjeseca napustio Lokomotiv iz Moskve.

Gisdol je imao višegodišnji ugovor s ruskim klubom, ali je odlučio da raskine saradnju zbog svega što se dešava u Ukrajini prethodnih dana.

"Ne mogu da se bavim svojom profesijom u zemlji čiji su lideri odgovorni za agresivni rat koji se dešava u Evropi", rekao je Gisdol nakon što je napustio klub iz Moskve i dodao.

"Ne mogu da stojim na trening terenu u Moskvi, treniram igrače i tražim profesionalizam kada se nekoliko kilometara od nas izdaju naredbe za rat i patnju tog naroda. Zbog toga napuštam trenersko mjesto Lokomotiva i odluka stupa odmah na snagu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi