Marokanski selektor objavio spisak igrača za SP

Spisak od 23 fudbalera

Marokanski selektor objavio spisak igrača za SP

S. Grebović

Francuski stručnjak na klupi Maroka Herve Renard, objavio je spisak igrača na koje računa na predstojećem prvenstvu svijeta u Rusiji.

Maroko nije bio miljenik sreće na žrijebu grupa za Svjetsko prvenstvo. Izabranici Hervea Renarda će igrati u grupi B, a protivnici će im biti reprezentacije Španije, Portugala i Irana. 

Ekipa sa kojom raspolažu im daje za pravo da protiv Španije i Portugala mogu pružiti dobar otpor ako ništa, dok će protiv Irana biti blagi favorit. 

Najveća zvijezda tima definitivno je stoper Juventusa Medhi Benatia, a podršku u odbranbenoj liniji imaće u vidu Nabila Dirara, naturalizovanog Portugalca Manuela da Coste, te mlade zvijezde madridskog Reala Achrafa Hakimia.

U veznom redu posjeduju veliki broj talentovanih igrača. Boussoufa, Ziyech, Belhanda i Ambrabat samo su neki od njih. Kao napadačka opcija broj jedan izdvaja se Khalid Boutalib, koji je postigao četiri gola u kvalifikacijama.

Najveće iznenađenje je izostavljanje sa spiska sjajnog krilnog igrača Southamptona Sofiana Boufala, kojeg nije bilo u dresu Svetaca u posljednjih mjesec dana. 

Golmani: Munir El Kayui (Numancia), Jassin Bono (Girona), Ahmad Reda (Ittihad).

Odbrana: Medhi Benatia (Juventus), Romain Saiss (Wolverhampton), Manuel da Costa (Basakhsehir), Badr Banun (Raja Casablanca), Nabil Dirar (Fenerbahce), Ashraf Hakimi (Real Madrid), Hamza Mendyl (Lille).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Moubarak Boussufa (Al Jazira), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Jussef Ait Benasser (Caen), Sofijan Amrabat (Feyenoord), Jounes Belanda (Galatasaray), Fajsal Fajir (Getafe), Amin Arit (Schalke), Hakim Ziyech (Ajax), Medhi Carcela (Standard Liege), Nordin Amrabat (Leganes).

Napad: Kalid Bouthalib (Malatispor), Aziz Buaduz (St Pauli), Ajob El Kabi (Berkane). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti